BEĆIROVIĆ: PRVI NOVAC SAM ZARADIO KAO SREDNJOŠKOLAC

BEĆIROVIĆ: PRVI NOVAC SAM ZARADIO KAO SREDNJOŠKOLAC

Potpredsjenik opštine Bijelo Plje, Nermin Bećirović prije javne funkcije koju obavlja sada, bavio se preduzetnišvom. Tokom obraćanja na edukativnom predavnju sa uspješnim preduzetnicima govorio je o tome kako je zaradio svoj prvi novac.


“Moj otac se u periodu dok smo se moj brat i ja školovali, još dok smo bili srednja škola i bogami i osnovna škola, bavio dodatnim poslom knjigovodstvom. Onda smo mi za njega knjižili kalkulacije, unosili račune, a jedini način da nas on natjera da mu tu pomažemo je bio da nam za to da po nešto džeparca to. To je neki prvi novac koji sam ja kao mlad zaradio. A kasnije vrlo sam se rano zaljubio u taj preduzetnički duh. Na svaki mogući način gledao sam da zaradim svoj novac, a ne da zavisim od roditelja” kazao je Bećirović.

BEĆIROVIĆ: PRVI NOVAC SAM ZARADIO KAO SREDNJOŠKOLAC


Edukativno predavanje sa uspješnim preduzetnicima organizovano je u sklopu projekta NEET need us, sa ciljem da se edukuje i osnaži mlada NEET populacije. Kako bi mladi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi im pomogli da pronađu posao ili pokrenu sopstveni biznis. Projekat sprovodi NVO MMNE u saradnji sa Fondacijom Divac, NVO Prima i drugim međunarodnim partnerima.