Britanska ambasadorka u Crnoj Gori

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Medoks je u sklopu obilaska više opština na sjeveru Crne Gore prošle sedmice posjetila i NVO MMNE, te upoznala članove organizacije i postignute razultate kroz projekte i aktivnosti ove NVO. „Bez obzira što smo tokom našeg višegodišnjeg djelovanja postigli zapažene rezultate u oblasti edukacije mladih, ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine, promocije mladih preduzetnika, EU integracija, razvoja poljoprivrede, ni jedan državni zvaničnik nije našao za shodno da posjeti našu organizaciju, a još manje da potpomogne rad naše NVO“, rekao je Đukić, ističući da smatra da je veće prisustvo donosioca odluka i međunarodnih partnera na sjeveru Crne Gore neophodno.

Đukić je ovom prilikom dodao da mu se čini da su naši političari uobraženi, aludirajući na staru-novu vlast i opoziciju, koji nijesu pretjerano raspoloženi da izlaze iz svoje zone komfora, a to su prostorije ministarstava, područje glavnog grada i medija centri elitnih hotela. „Vjerovatno je i to jedan od razloga što su izgubili osjećaj i kontakt sa običnim građanima, njihovim potrebama, problemima i prijedlozima, što je doprinijelo da mnoga zakonska rješenja ne oslikavaju stvarne potrebe građana, ekonomije, privrede i drugih segmenata društva“, naglasio je Đukić.

Na kraju posjete, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je rekla da je impresionirana onim što Željko Đukić i njegov tim rade u Bijelom Polju kako bi pomogli zajednicama da razviju svoje vještine i bolje se umreže, kako bi mogli slijediti svoje snove i pokrenuli vlastiti posao. „Imala sam zadovoljstvo posjetiti jednog od korisnika njihovog programa sjever.me koji podržava lokalne proizvođače da prodaju svoju kvalitetnu domaću hranu na šire tržište širom zemlje. Porodica Joksimović mi je pokazala svoj uspješan posao i sadržaje koje su razvili zahvaljujući podršci programa. Posjetila sam Bijelo Polje kako bih razumjela izazove sa kojima se suočava crnogorski narod na sjeveru, i bilo je dobro vidjeti i ovaj model projekta koji može inspirisati mlade ljude i ruralne zajednice da povećaju svoje poslovne ambicije i povećaju ekonomsku aktivnost na sjeveru“.