BUDI ODGOVORAN VOZAČ SAČUVAJ OKOLINU!

BUDI ODGOVORAN VOZAČ SAČUVAJ OKOLINU!

Zbog sve većih količina i štetnosti po okolinu, otpad se smatra jednim od najznačajnijih ekoloških problema savremenog svijeta.Čovek je, svojim aktivnostima, odlučujući činilac u mijenjanju okoline. Te su aktivnosti povezane sa zadovoljavanjem potreba.

Čest problem u prirodi jesu nemarni vozači koji odlažu otpad kroz prozor od svog automobile, najčešće srećemo da to budu pikavci, limenke kao i mnoge druge stvari koje mogu ugroziti naše ulice i remete saobraćaj.

mmne-ekologija-u-saobracaju-smece

U Crnoj Gori vozači koji bacaju otpatke iz automobila nisu u dovoljnoj mjeri dobijali opomene ili kazne zbog svojih nemarnih djela u saobraćaju, kao što bi se desilo u nekoj od evropskih država. Samim tim vozači postaju još nemarniji znajući da zakon nije sproveden u dovoljnoj mjeri.

Mjere trebaju da budu rigoroznije kako bi spriječili zagađenje okoline. Građani  trebaju da budu odgovorniji  i trebaju prijaviti ili opomenuti zagađivača okoline kako bi živjeli u što čistijem okruženju. Ipak, svjedoci smo da veliki broj ljudi ne razmišlja o okolini, loša navika postala je model njihovog ponašanja.  Potrebno je promijeniti način razmišljanja i podići ljudima svijest o važnosti čiste okoline. Cilj našeg projekta je  da smanjimo broj nemarnih vozača u saobraćaju i podignemo svijest o beneficijama čiste okoline.

BUDI ODGOVORAN VOZAČ SAČUVAJ OKOLINU!

Projekat „Razvijanje ekološke svijesti i društveno-odgovornog ponašanja učesnika o saobraćaju“ bavi se problemom niske ekološke svjesti građana I niskim nivoom društvene ekološke odgovornosti učesnika u saobraćaju

Kroz projekat želimo da  unaprijedimo  ekološku svijesti i društveno-odgovorno ponašanje građana, a posebno učesnika u saobraćaju. Prepoznali smo važnost razvoja saobraćajne kulture učesnika u saobraćaju uz razvijanje ekološki prihvatljivog ponašanja, smanjenje emisije štetnih gasova nastalih radom motora sa unutrašnjim sagorjevanjem u saobraćaju, kao i unaprjeđenje opšteg zdravlja i kvaliteta života građana Crne Gore.

Projekat  „Razvijanje ekološke svijesti i društveno-odgovornog ponašanja učesnika o saobraćaju“ sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), a finansira ga Ministarstvo kapitalnih investicija.