BUDITE UVIJEK INFORMISANI O POTROŠAČKIM PRAVIMA!

BUDITE UVIJEK INFORMISANI O POTROŠAČKIM PRAVIMA!

Potrošači imaju pravo na informisanje i obrazovanje o osnovnim pravima potrošača.

mmne-budite-uvijek-info

Opšte je prihvaćeno mišljenje da su od potencijalne povrede svojih prava zaštićeni samo informisani potrošači. Oglašavanje predstavlja jedan od osnovnih načina informisanosti potrošača. Te je od krucijalne važnosti da ono sadrži adekvatne informacije koje potrošačima mnogu olakšati proces donošenja odluke o kupovini. U cilju sprječavanja povrede osnovnih prava potrošača, oglašavanje je regulisano zakonskim aktima. Kako na nivou EU tako i kod nas, pri čemu se posebna pažnja posvećuje definisanju oglašavanja koje može dovesti do obmane potrošača.

BUDITE UVIJEK INFORMISANI O POTROŠAČKIM PRAVIMA!

Pravo na obrazovanje potrošača u cilju sticanja znanja o pravima, obavezama i načinu ostvarivanja prava neophodnih za pravilan i pouzdan izbor i korišćenje proizvoda, upoznavanje sa odgovornostima učesnika na tržištu i o načinu ostvarivanja prava i pružanje pravne pomoći za zaštitu potrošača ostvaruje se u obrazovnim ustanovama (predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima), organizacijama potrošača, kao i putem sredstava javnog informisanja.

www.pravapotrosaca.me

Projekat „Vodič za zaštitu prava potrošača u opštini Bijelo Polje“ namijenjen je upoznavanju stanovnika opštine Bijelo Polje sa svojim pravima i obavezama prilikom kupovine robe ili zaključivanja ugovora o pružanju usluga

Želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti. Edukaciju i informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao načinu njihovog ostvarivanja.

Projekat će kroz što jednostavniji i praktičan način predstavlja građanima kojim su zakonom zaštićeni kao potrošači, koja su njihova prava, kao i daje praktične savjete.

Projekat finansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a sprovodi ga sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE).