DA BISMO ZAUSTAVILI ODLIV MLADIH MORAMO STVORITI BOLJE USLOVE!

DA BISMO ZAUSTAVILI ODLIV MLADIH MORAMO STVORITI BOLJE USLOVE!

Jedan od najvećih problema mladih kod nas jeste nezaposlenost. Mladi ljudi, posle toliko godina studiranja, poslije završenih studija nemaju obezbijeđen posao, pa samim tim i ne mogu biti spremni na samostalni život, već ostaju u zajednici sa svojim porodicama. Mladi se demotivišu za školovanje i usavršavanje znanja upravo zato što znaju da će imati problem sa zaposlenjem. Većina njih se i odluči za život u drugoj državi, radi boljih uslova za preživljavanje i život.

DA BISMO ZAUSTAVILI ODLIV MLADIH MORAMO STVORITI BOLJE USLOVE!
Na ovaj problem bismo trebali obratiti pažnju i što više pomagati mlade ljude u pokretanju biznisa kako ne bi odlazili iz svog grada.
Moja poruka mladima bi bila, da bi uspjeli u nečemu, prvo morate vjerovati da možete.
Adelisa Beganović, članica Savjeta mladih za EU.
Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.
Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.