DELEGACIJA MLADIH UČESNIKA U PROJEKTU ,,NEET NEED US“ POSJETILA JE DVA VELIKA PREDUZEĆA

DELEGACIJA MLADIH UČESNIKA U PROJEKTU ,,NEET NEED US“ POSJETILA JE DVA VELIKA PREDUZEĆA

Delegacija mladih učesnika u projektu “Neet need us” posjetila je dva velika preduzeća u Bijelom Polju, Merkator Advertising i Enza Home.
Prilikom posjete mladi su se upoznali sa načinom funkcionisanja preduzeća, proizvodima I tehnologijom koja se koristi. Takođe predstavljena im je tehnologija koja se nekad koristila kao I najsavremenija tehnologija koja se danas koristi. Zaposleni u pomenutim preduzećima razgovarali su sa mladima I upoznali ih sa poslovima kojim se bave, dok su vlasnici preduzeća govorili o nastanku preduzeća I motivisali mlade da budu uporni I da polako koračaju prema svom cilju.


„Ja sam Popović Stefan imam 22 godine, današnja posjeta kompanijama kao što su Merkator Advertising i Enza Home se bazirala na tome gdje su nam predstavnici obje kompanije predstavili svoje načine kako funkcionišu u svojim djelatnostima kojima se bave, gdje smo imali priliku da se u detalje upoznamo kako gotov proizvod nastaje, odnosno koji je taj put kojim se poizvod kreira“, kazao je Stefan Popović, učesnik na projektu Neet need us.


Cilj projekta je edukacija i osnaživanje mladih iz NEET populacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi impomogli da pronađu posao i pokrenu sopstveni biznis.
Projekat “WB&T for #EmploYouth” implementiraju:
@nvo_prima
@fondacijadivac
@youth_alliance_krusevo
@cakutogtoplulugu
@partnersalbania
Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru mreže Youth Hub for Western Balcan and Turkey, a konfinansira Ministarstvo javne uprave u Crnoj Gori.