ĐUKIĆ: KUPOVINA DOMAĆEG SMANJUJE UVOZNU ZAVISNOSTI

ĐUKIĆ: KUPOVINA DOMAĆEG SMANJUJE UVOZNU ZAVISNOSTI

Ključ razvoja ekonomije Crne Gore je u rukama građana, moramo obratiti pažnju prilikom odabira proizvoda I kupiti domaće. Jedino tako utičemo na smanjenje uvoza i povećanje plasamana domaćih proizvoda, kazao je Željko Đukić u jutarnjem programu Prve televizije.

mmne-zeljko-dj-poljoprivreda

On je dodao da svijest građana nije na zadovoljavajućem nivou, građani kupuju jeftinije, a ne domaće. Naravno ne možemo ih kriviti za to s obzirom na izraženu inflaciju u ovom momentu. Sveukupno poskupljenje I oslabljenu kupovnu moć. Međutim, moramo biti društveno odgovorniji I pomoći domaću privredu, posebno poljoprivrednike, kupovina domaćeg pozitivno utiče na ekonomiju. Poljoprivrednike, smanjanje uvoza, otvaranje ovih radih mjesta, povećanje stočnog fonda, ostanak poljoprivrednika na selu, zdravlje nacije i tako dalje.

ĐUKIĆ: KUPOVINA DOMAĆEG SMANJUJE UVOZNU ZAVISNOSTI

“Važnost crnogorske poljoprivrede najbolje se pokazala tokom kovid krize tokom 2020. godine ali I nedavno kada smo imali zavrnute slavine od strane zemalja iz kojih najviše uvozimo. U toku ove dvije krize svi smo se sjetili naših poljoprivrednika. Čim se globalno I regionalno uvoz I izvoz stabilizuju odmah ih zaboravimo. Moramo biti svjestni da naša sela ostaju bez stanovnika, da je sve manje djece u seoskim školama I da je sve više njiva neobrađeno. Ako se ovakvi trendovi nastave Crna Gora će još izraženije biti zavisna od uvoza, ne smijemo to dozvoliti ” zaključio je Đukić.