Dodijeljena foto-video oprema za 12 učesnika

Dodijeljena foto-video oprema za 12 učesnika

NVO Multimedijal Montenegro omogućio usavršavanje u sferi grafičkog dizajna, fotografije, web developmenta…

-Vrijedna oprema za korisnike projekta “Moderna znanja vještine I kompetencije”-

NVO Multimedijal Montenegro upriličila je u multimedijalnoj Sali Centra za profesionalnu edukaciju svečano uručenje foto/video opreme mladima koji su uključeni u realizaciju projekta “Moderna znanja vještine I kompetencije”, koji je finansiran od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture I sporta.

Kampanja za projekat je pokrenuta krajem 2020. godine  kada su mladi zainteresovani za multimedijalnu produkciju, web development, grafički dizajn i internet marketing uključeni u projekat.

“Nakon seta teorijskih i praktičnih obuka u oblasti grafičkog dizajna i web developmenta došli smo do sledeće faze projekta. To je uručivanje video opreme koja će polaznicima omogućiti nastavak obuke iz oblasti fotografije i video produkcije”, kazao je predsjednik NVO MMNE, Željko Đukić.

Đukić se zahvalio Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture I sporta koje je prepoznala značaj projekta i podržala ga.

Svaki korisnik projekta, njih 12 je danas dobio po jedan foto aparat, memorijsku karticu, stalak za aparat i led svijetlo.

“Kroz projekat smo uključiili 12  mladih, ali smo omogućili svim zainteresovananim mladim da pohađaju obuku potpuno besplatno. Podsjećamo da je na konkurs prijavljeno 35 mladih sa teritorije opština Bijelo Polje, Berane I Mojkovac”, naveo je Đukić.

Mi smo omladinska organizacija koja je fokusirana na sa saradnju sa mladima. Kako bi oni ostali u Bijelom Polju, Beranama I Mojkovcu  sa ciljem da pokrenu  svoj uspavani preduzetnički duh.

Dodijeljena foto-video oprema za 12 učesnika

“Na ovaj način smo stvorili uslove da korisnici projekta, nakon obuke koja slijedi već sjutra, upotrebom opreme koja će ostati u njihovom vlasništvu i nakon završetka projekta nastave da se bave ovim poslom. Pokrenu sopstvene biznise i dalje se usavršavaju. Ovo je nešto što je danas uz popluarnost društvenih mreža vrlo atraktivno i neophodno kompanijama u poslovanju. Mislim da ćemo na ovaj način mladima stvoriti kompetencije da se zaposle u privatnom preduzeću, pa čak i u državnom. Obzirom da se sve više vodi računa o vizuelnom predstvaljanju u medijima i na socijalnim mrežama”, ocijenio je Đukić.

Asitent na projektu Boris vuković istakao je značaj ovog projekta:

 “U jednom brzom i digitalnom svijetu nije dosadno i može dobro da se zaradi. To je jedan posao koji vas tjera na kreativnost, druženje i razmišljanje. Sve vise preduzeća u svom poslovanju  koristi usluge grafičkog dizajna, fotografije, kako bi reklamirali nove proizvode i plasman na tržište. Naravno efekat je pozitivan”, kazao je Vuković.

Dobitnici opreme su: Marija Popović, Demir Vreva, Marko Obradović, Emin Temalj, Stefan Popović, Jovana Luković,. Predrag Martinović, Marko Kljajević, Nataša Milić, Bojana Popović, Nikola Raičević I Stefan Jurišević

“Najviše me zanima fotografija I video produkcija, smatram da sam tu stekao dobro osnovno znanje i da ću ga u daljem radu usavršiti”,kazao je Stefan Jurišević jedan od polaznika obuke.

Marija Popović, uključena u realizaciju ovog projekta istakla je da je posebno ponosna na socijalnu kampanju koju su učesnici u ovom projektu u saradnji sa menadžmentom MMNE pokrenuili, a to je „Nije sramota raidit“. Jer im je pružena sansa da svoja znanja i vještine koje su stekli kroz ovaj projektat primjene u praksi. Jer su izradili niz vizuelnih prikaza sa kojima žele da utiču na mlade da se pokrenu, ne budu probirljivi i počnu sa traženjem posla.