Dodjeljena foto video oprema za 8 učesnika u projektu

NVO Multimedijal Montenegro omogućio usavršavanje u sferi grafičkog dizajna, fotografije, web developmenta…

-Vrijedna oprema za korisnike projekta “Mladi, inovativni, produktivni”-

NVO Multimedijal Montenegro upriličila je danas u sali Skupštine opštine Bijelo Polje svečano uručenje foto/video opreme mladima koji su uključeni u realizaciju projekta “Mladi, inovativni, produktivni”, a koji je finansiran od strane opštine Bijelo Polje.

Kampanja za projekat je pokrenuta krajem 2019.  kada su i uključeni mladi ljudi zainteresovani za multimedijalnu produkciju, web development, grafički dizajn i internet marketing.

“Nakon seta teorijskih i praktičnih obuka u oblasti grafičkog dizajna i web developmenta došli smo do sledeće faze projekta, a to je uručivanje video opreme koja će polaznicima omogućiti nastavak obuke iz oblasti fotografije i video produkcije”, kazao je izršni direktor NVO MMNE, Željko Đukić.

Đukić se zahvalio Komisiji opštine Bijelo Polje koja je prepoznala značaj projekta i podržala ga, kao i donatorima koji su finansijski pomogli da kvalitet opreme koja se uručuje polaznicima bude na većem nivou.

“Kroz konkurs od Opštine smo dobili za jedan foto aparat 170 eura, dok su odgovorne lokalne kompanije Trip Travel, Mikro Mont, Picerija Minut-dva, Franca, Enza Home i Imperijal donirali dodatna sredstva, pa smo kupili opremu u vrijednosti od 3.560 eura”, saopštio je Đukić.

Svaki korisnik projekta, njih 8 je danas dobio jedan foto aparat, memorijsku karticu, stalak za aparat i led svijetlo.

“Kroz projekat smo obzirom na budžetska sredstva predvidjeli da uključimo 8 mladih, ali smo prepoznali značaj još jednog mladog čovjeka, za kojeg su članovi projektnog tima od honorara kupili mikrofon koji mu je nedostajao”, naveo je Đukić.

On se posebno zahvalio Opštini Bijelo Polje koja je istakla značaj saradnje sa mladima, kako bi oni ostali u Bijelom Polju i kako bi kod njih se probudio preduzetnički duh.

“Na ovaj način smo stvorili uslove da korisnici projekta, nakon obuke koja slijedi već sjutra, upotrebom opreme koja će ostati u njihovom vlasništvu i nakon završetka projekta nastave da se bave ovim poslom, pokrenu sopstvene biznise i dalje se usavršavaju. Ovo je nešto što je danas uz popluarnost društvenih mreža vrlo atraktivno i neophodno kompanijama u poslovanju. Mislim da ćemo na ovaj način mladima stvoriti kompetencije da se zaposle u privatnom preduzeću, pa čak i u državnom, obzirom da se sve više vodi računa o vizuelnom predstvaljanju u medijima i na socijalnim mrežama”, ocijenio je Đukić.

Ivana Smolović ispred preduzeća “Imperijal” poželjela je sreću i uspješan rad korisnicima projekta. Ona je istakla da je u ovakvom poslu pored talenta bitna i dobra obuka koja je na projektu i obezbijeđena.

“U jednom brzom i digitalnom svijetu nije dosadno i može dobro da se zaradi, to je jedan posao koji vas tjera na kreativnost, druženje i razmišljanje”, kazala je Smolović i pohvalila rad NVO MMNE.

Hakija Čoković ispred preduzeća “Minut dva”, polaznicima je kazao da ukoliko posjeduju volju za radom nakon toga će doći i uspjeh.

“U našem poslovanju koristimo usluge grafičkog dizajna, fotografije, kako bi reklamirali nove proizvode i plasman na tržište. Naravno efekat je pozitivan”, kazao je Čoković.

Polaznici projekta su Alisa Hajdarpašić, Andrea Kovačević, Dinana Spahić, Dženana Kasumović, Eraj Jahjagić, Milinko Popović, Mirza Ramović, Nađa Radović i Ermin Mehović.

Mirza Ramović istakao je da se prijavio na projekat kako bi naučio nešto novo u sferi marketinga.

“Najviše me zanima veb programiranje. Smatram da sam tu stekao dobro osnovno znanje i da ću ga u daljem radu usavršiti”, kazao je Mirza.

Dinana Spahić kaže da će opremu i znanje iskoristiti za pokretanje sopstvenog biznisa.

“Planirala sam otvaranje kozmetičkog salona i biće mi zadovoljstvo da iskoristim i znanje i opremu kako bi promovisala posao i moje usluge”, kazala je Spahić.

Alisa Hajdarspahić kaže da će joj obuka koju je stekla i koju će tek steći na ovom projekti značiti jer se bavi novinarstvom.

“Izuzetno mi je bitno da imam dobru fotografiju, dobar video, dobru montažu i da znam da napravim logo, jer u mojoj branši, u savremenom svijetu bitno je da jedan čovjek zna više poslova da obavi”, kazala je Alisa.

Ermin Mehović se  nada da će najviše naučiti iz oblasti video produkcije i veb dizajna, jer je to sfera njegovog interesovanja.

“Imao sam neko osnovno znanje iz srednje škole, pa smatram da će mi obuke sa projekta biti veoma korisne da nadogradim isto”, kazao je on.

Milinko Popović kaže da fotografija njegov hobi i da se iz tog razloga prijavio na projekat.

“Volim da putujem i fotografišem mjesta koja obilazim, poslije obuke ću moći to da radim na obzbiljniji način, a može preraste u nešto vise od hobija”, naveo je on.

Eraj Jahjagić prijavio se zbog programa obuke grafičkog dizajna i veb develompmenta jer će mu kako kaže trebati u daljem školovanju kao i na fakultetu.

Mentor na projektu, Vojislav Đukić kaže da su polaznici izuzetni, da se kroz druženje i dobru saradnju odvija veći dio obuke.

“Prošli smo Corel, Photoshop, sad uz pomoć opreme počećemo da radimo u Premieru, to je program za obradu videa i Light Room za obradu fotografija”, kazao je Đukić.

Adis Softić jedan od mentora na projektu kazao je da su polaznici željni znanja i rada što je pohvalno.

“Projekat se pokazao kao uspješan do sada, tako će biti i dalje. Svi funkcionišu kao jedno i zadovoljstvo je raditi sa njima”, kazao je Softić.