EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U BERANAMA

NAJAVA: EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U BERANAMA

NVO MMNE u saradnji sa partnerima kroz projekat “EU info kutak na sjeveru Crne Gore2 u utorak, 07. septemba od 12 do 14 časova organizuje informativno promotivnu aktivnost na gradskom trgu u Beranama. Toga dana će biti predstavljena izložba fotografija na otvorenom, mini koncert grupe “Akustična terapija“, na dva info pulta građanima biti predstavljen kalendar aktivnosti projekta i podjeljen promotivni materijal. Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima krviza obezbjeđene su prigodne nagrade. Cilj aktivnosti je da građanima Berana približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanosti i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.
Zvanično je u prostorijama NVO MMNE počeo sa radom EU info kutak, mjesto za dijalog i debate, kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima, civilnim društvom i mladima na različite teme od društvenog značaja.
Projekat EU info kutak na sjeveru Crne Gore realizuje NVO MMNE, u partnerstvu sa NVO Sjeverna zemlja, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP). Program finansira Evropska unija.