EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U SUSRET NOVOJ GODINI

EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U SUSRET NOVOJ GODINI

Aktivnisti nevladine organizacije Multimedial Montenegro I članovi projektnog tima projekta EU kutak u susret novoj godini organizovali su niz interesantnih aktivnosti na gradskom trgu u Bijelom Polju.
„Potrudili smo se danas da informišemo građane, posebno mlade, o benefitima ulaska Crne Gore u EU, promovišemo EU, uključimo građane u edukativne aktivnosti, podijelimo poklone i promotivne materijale, upravo ovdje na gradskom trgu u Bijeliom Polju” kazala je Ena Pušija, koordinatorka projekta EU kutak.
Na postavljenim info-pultovima građani su mogli da se informišu o svim aktivnostima ovog projekta, ali i da dobiju promotivne materijale o EU integracijama.


„Organizovali smo danas i kviz ’EU na dlanu’ putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza podjeljeno je 20 prigodnih nagrada.


„Kroz izložbu fotografija smo prezentovali i sve projekte koje smo realizovali, a koje je finansirala EU“, kazala je Seida Džafić, programski menadžer u NVO Multimedijal Montenegro.
Dažfić je istakla da realizacijom ovakvih aktinosti žele da i građane podstiču na aktivizam i volonterizam.
„Izuzetno nam je drago što su građani, ne samo Bijelog Polja, već i ostalih opština sa sjevera Crne Gore, posjetili prostorije EU kutka i informisali se o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i uzeli učešće u dijalozima i debatama koje su od društvenog značaja“, dodala je Džafić.

EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U SUSRET NOVOJ GODINI
“ Na ovaj način građanima približimo proces eu-intergracija, uključimo sve kategorije društva, povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Danas smo bili u Bijelom Polju, a tokom naredne 2023. godine posjetićemo I druge gradove na sjeveru Crne Gore, Berane, Petnjicu, Mojkovac, Kolašin I Rožaje” kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE.
Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju finansira Evropska unija