EU KUTAK NAGRADIO ŠEST MLADIH SA SJEVERA

Mladi sa sjevera Crne Gore prethodnih dana učestvovali su u kvizu „EU na dlanu“.

U kvizu koji je sproveden u školama učestvovalo je preko 100 mladih iz Mojkovca, Rožaja i Bijelog Polja, a šest najboljih je juče u prostorijama EU Kutka, u Bijelom Polju novčano nagrađeno.

Prvo mjesto osvojila je Dautović Emina iz Rožaja, koja je dobila novčanu nagradu u vrijednosti od 100 eura, drugo mjesto osvojio je Kalač Ismar koji je nagrađen sa 50 eura, dok je na trećem mjestu bio Dautović Amil koji je nagrađen sa takođe 50 eura, četvrto mjesto na kojem je Hasović Nisera i peto mjesto koje zauzima Kolić Anita nagrađena su sa po 40 eura, a šesto mjesto na kojem se nalazi Hasković Ajlan nagrađeno je sa simboličnih 20 eura.

Tokom kviza mladi su pokazali interesovanje da saznaju nešto više projektu „EU Kutak“, te su poručili da su zainteresovani da češće posjećuju prostorije ove kancelarije kako bi se dodatno edukovali i naučili više o benefitima koje pruža Evropska Unija.

„Nakon višednevnog procesa kvalifikacije kroz koji je obuhvaćeno preko 100 mladih iz srednjih škola iz Bijelog Polja, Mojkovca i Rožaja, održano je finale kivza u prostorijama EU Kutka. Poslije zabavnog finala 6 mladih sa najvišim brojem bodova osvojili su novčane nagrade“, kazala je koordinatorka projekta Ena Pušija i dodala da je jako raduje što mladi sve više pokazuju interesovanje za posjećivanje njihovih kancelarija kako bi se više informisali o Evropskoj Uniji.

Cilj održavanja kviza bio je da mladi kroz zaniimljive aktivnosti nauče nešto više o Evropskoj Uniji.

Komisiju koja je pratila regularnost finala sačinjavali su članovi NVO MMNE, Seida Džafić i Ena Pušija, a moderatorka kviza bila je Ivana Čukić.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.