EU KUTAK POSVEĆEN EDUKACIJI MLADIH

EU KUTAK POSVEĆEN EDUKACIJI MLADIH

U održanoj debati „Argumenti za Crnu Goru u EU“ učeestvovali su učenici srednjih škola i studenti iz Bijelog Polja.


Jedan od učesnika bio je i mladi sportista Kerim Mahmutović, koji smatra da će ulazak Crne Gore u EU doprinijeti sportu, ali i samim sportistima.


„Ja kao sportista smatram da bi ulazak u Crne Gore u EU dosta doprinijelo kako sportu tako i sportistima“, kazao je Kerim Mahmutović.


Učenica Srednje elektro – ekonomske škole Ana Marija Lalević prvi put posjetila je EU kutak i imala priliku da se upozna sa aktivnostima koje NVO MMNE sprovodi u sklopu projekta EU kutak, te je istakla da je raduje što se u ovoj kancelariji može čuti glas mladih te da će sigurno prisustvovati i narednim aktivnostima.


„Veoma mi se svidjela ova organizacija zato što pruža nama mladima mogućnost da iskažemo svoje mišljenje i značajna je za mlade ljude. Ja sam do sada slušala na TV mnogo o Evropskoj uniji, ali nisam ni pomišljala koliko je ustvari nama bitna“, kazala je Ana Marija Lalević.


Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.