EVROPSKI KUTAK

EVROPSKI KUTAK

– Približava proces euro-intergracija stanovnicima sjeverne Crne Gore, posebno mladima, uz povećanje informisanosti i podizanja svijesti šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

– Utiče na nivo vidljivosti aktivnosti, programa i pomoći EU Crnoj Gori I unaprjeđena informisanost i razumijevanje građana Crne Gore, posebno na sjeveru Crne Gore, o pristupnom procesu, pregovorima sa EU I intergaciji Crne Gore u Evropsku Uniju.

– Doprinosi unaprjeđenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi.

– Prati unaprjeđenje javnih politika, transparentnosti i odgovornosti vlasti na nacionalnom i lokalnom nivou i njihov doprinos procesu pristupanja u EU.

– Unaprjeđuje omladinske politike i položaj mladih. Stimuliše inovativne izraze u kulturi

Projekat „ Evropski kutak” u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori