IZAŠLA PUBLIKACIJA POSVEĆENA TRADICIONALNO-DOBRIM-MEĐUNACIONALNIM-ODNOSIMA BIJELOG POLJA

IZAŠLA PUBLIKACIJA POSVEĆENA TRADICIONALNO-DOBRIM-MEĐUNACIONALNIM-ODNOSIMA BIJELOG POLJA

Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro  (MMNE )kroz projekat „Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Bijelom Polju“. Koji realizuje u saradnji sa Fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore objavila je u elektronskom i štampanom formatu publikaciju. Kroz koju su fotografijom i tekstom ovjekovječili tradicionalne vrijednosti Bijelog Polja, suživot i dobre međuljudske i međunacionalne odnose.

„Veoma nam je drago i veoma smo ponosni na rezultate ovog projekta jer smo upotrebom savremenih digitalnih formata posebno fotografijom uspjeli da sačuvamo od zaborava ono na šta smo mi Bjelopoljci posebno ponosni. Dobre, komšijske, prijateljske, međunacionalne i međuljudske odnose u našem gradu“, kazao je Željko Đukić Predsjednik NVO MMNE. Podsjećajući i da je Bijelo Polje dobitnik priznanja za najtolerantniji grad u Crnoj Gori.

Đukić je istakao u svijetlu aktuelnih događanja i podizanja tenzija da je sada idealan trenutak da se podsvetimo toleranciji i međusobnom uvažavanju.

 „Potrudili smo se da prikažemo da u Bijelom Polju imamo jednu lijepu, skladnu i tolerantnu atmosferu među svim vjerskim zajednicima i građanima. Bez obzira na njihovu nacionalno ili vjersko opredjeljenje“, kazao je Đukić.

IZAŠLA PUBLIKACIJA POSVEĆENA TRADICIONALNO-DOBRIM-MEĐUNACIONALNIM-ODNOSIMA BIJELOG POLJA

Nakon višemjesečnog rada na terenu i generisanja preko 3000 fotografaija. Sakupljanja i arhiviranja starih fotografija uspjeli smo da izvršimo selekciju od 150 fotografija koje su predstavljene u publikaciji. Koja je prije nakoliko dana izašla iz štampe. Publikaciju upravo ovih dana distribuiramo besplatno a za sve naše sugrađane koji žive van granica Crne Gore obezbjeđen je i web sajt na adresi www.zajedno.org.me. Na kome su dostupne fotografije u digitalnom formatu i elektronska verzija publikacije.

Tokom realizacije ovog projekta pokrenuli smo i intenet kampanju na društvenim mrežama Facebook i Instagram  koja je dala odlične rezultate. S obzirom na broj građana koji su afirmativno komentarisali ovu našu projektnu ideju.

Zahvalni smo mnogima, posebno svima koji su učestvovali u fotografisanju. Borisu Vukoviću i Kemalu Musiću koji su dali svoje mišljenje na značaj publikacije. Kao i Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava koji je podržao ovaj projekat.