IZRAĐENA PUBLIKACIJA O PRIMJENI LJEKOVITOG BILJA U KOZMETICI

IZRAĐENA PUBLIKACIJA O PRIMJENI LJEKOVITOG BILJA U KOZMETICI

Članovi tima instituta Dr Josif Pančić, pripremili su još jednu korisnu publikaciju koja govori o koristima i blagotvornom dejstvu lekovitog bilja. Reč je primeni biljnih komponenti u kozmetici, koja seže u daleku prošlost. Prema legendi bog Hermes je podario čoveku veštinu ulepšavanja lica. U želji da sačuvaju mladost i lepotu, stari narodi su lekovito bilje pretočili u kozmetička sredstva. Ta veština se prenosila sa pokolenja na pokolenje, tako da se i danas se u kozmetici koristi veliki broj biljnih sirovina prirodnog porekla, kako zbog velike efikasnosti tako i zbog malo neželjenih efekata.

IZRAĐENA PUBLIKACIJA O PRIMJENI LJEKOVITOG BILJA U KOZMETICI

Koliki je značaj lekovitog bilja u kozmetologiji, koje biljke su najzastupljenjije i kako se na pravilan način mogu sačuvati sva blagotvorna svojstva i postići najbolji efekti. Saznajte u najnovijoj publikaciji koja je pripremljena u okviru PORALIST projekta. Publikaciju možete preuzeti klikom OVDJE.

PORALIST platforma nudi informacije o pješačkim i biciklističkim stazama, seoskim domaćinstvima i drugim turističko-ugostiteljskim objektima u prekograničnom području i kao takva predstavlja značajan resurs i znamenitu bazu podataka koja može biti od koristi sve većem broju turista koji se odlučuju za odmor u prirodi , daleko od gužve urbanih centara.

Projekat PORALIST sufinasira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II). Kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020. Partnerski na teritoriji opština Prijepolje i Bijelo Polje, sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor. Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ i NVO Multimedijal Montenegro.