KAKO PRIJAVITI NELEGALNE TRGOVINE?

KAKO PRIJAVITI NELEGALNE TRGOVINE?

Ukoliko uočite da neko posluje mimo propisa i želite da prijavite te aktivnosti prava adresa su inspekcije. Najviše dodira sa subjektima koji posluju u sivoj zoni imaju poreska, tržišna i inspekcija rada.

Poreska inspekcija kontroliše da li se poreski obveznici prodržavaju poreskih propisa i da li redovno uplaćuju poreze i ostale dadžbine.

KAKO PRIJAVITI NELEGALNE TRGOVINE?

Tržišna inspekcija, kontroliše zadatke svih oblika trgovine i prodaje roba i uslug, izdavanje računa, poštovanje garancija i drugo.

Osim navedenog ukoliko želite da uputite žalbu na neku od online trgovina, to možete uraditi preko sajta pravapotrosaca.me. To možete uraditi na način što upišete osnovne podatke (ime, prezime, broj telefona i mail adresu) i informacije na koga i iz kojeg razloga upućujete žalbu).

Ovaj projekat namijenjen je upoznavanju stanovnika o pravima i bezbijednosti online kupovine i kroz njega želimo uticati na poboljšanje stanja u cjelokupnom potrošačkom društvu kroz podizanje svijesti, edukaciju i informisanje potrošača o sadržaju njihovih prava kao i načinu ostvarivanja.

Projekat finansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a sprovodi ga NVO Multimedijal Montenegro.