KAKO ZNANJE IZ ŠKOLE FUNKCIONALNO ISKORISTITI

Zahvaljujući projektiu „Učenje nije mučenje“ u konferencijskoj sali hotela „Bijela Rada“ u Bijelom Polju održana je radionica na temu „Od interaktivne učionice do funkcionalnog znanja“.
Na predavanju je govorio Prof. dr Nenad Vujadinović. Učesnici ove radionice su bili profesori osnovnih i srednjih škola iz Bijelog Polja, Berana i Kolašina. Prisustvovalo je njih 26. Prof. dr Nenad je svojom energijom i dinamičnim predavanjem držao pažnju svih prisutunih tokom trajanja radionice.

KAKO ZNANJE IZ ŠKOLE FUNKCIONALNO ISKORISTITI
Akcenat na radionici je stavljen je na to kako da profesori zainteresuju i probude učenike, kako da ih nauče da znanje koje usvajaju u školi funkcionalno iskoriste.
Pored predavanja za učenike, održana je i radionca za 25 profesora sa sjevera „Od interaktivne učionice do funklcionalnog znanja“, koju je vodio prof. dr Nenad Vujadinović.
„Imao sam izuzetno zadovoljstvo da se upoznam sa brojnim kolegama iz ovog kraja, nastavncima iz osnovnih i srednjih škola. Razgovarali smo na temu koja se tiče obrazovanja, interaktivne učionice i fuinckionalnog znanja, a govorili smo mnogo i o upotrebi kreativnosti u ovom kontekstu, o školama, o načinu na koji treba pristupiti kreativnosti i kako treba raditi sa djecom“, kazao je prof. dr Vujadinović.

KAKO ZNANJE IZ ŠKOLE FUNKCIONALNO ISKORISTITI
On je naglasio da veliki problem predstavlja to što je obrazovanje na neki način još ostalo u 19. vijeku.
„Vrijeme se potpuno promijenilo, današnja djeca su drugačija, tako da moramo raditi više na tome da se ne usvajaju samo racionalne komponente, da ne ciljamo samo ono što možemo riješiti lijevom moždanom hemisferom, već i desnom, koja je zadužena za kreativnost i maštu. Zato je potrebno djeci dati više postora da se iskažu“, podvukao je prof. dr Vujadinović.
Digađaj je držan u okviru projekta „Učenje nije mučenje“, koji NVO Multimedijal Montenegro realizuju uz podršku Ministarstva nauke i tehnologije.