ZA NAJBOLJE NAUČNO ISTRAŽIVAČKE RADOVE 1600 EURA

ZA NAJBOLJE NAUČNO ISTRAŽIVAČKE RADOVE 1600 EURA

NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) kroz projekat „Učenje nije mučenje“ želi da doprinese popularizaciji nauke i unapređenju kvaliteta i metodologije obrazovanja u srednjim školama u Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu i Kolašinu. Kroz projekat želimo da damo podršku uključivanju učenika u naučnopopularne projekte pružajući učenicima priliku da razviju svoje sposobnosti i motivaciju, da prikažu svoje naučno-istraživačke radove široj zajednici.

Pozivamo sve učenike srednjih škola iz Bijelog Polja, Berana, Mojkovca i Kolašina da predstave svoja naučno-istraživačka dostignuća kroz festival Učenje nije mučenje, za čije učešće je raspisan konkurs.

Ovaj festival ima za cilj da podrži aktivno uključivanje učenika i nastavnika u proces popularizacije nauke, pruži podršku razvoju funkcionalnih znanja i vještina kod učenika.

ZA NAJBOLJE NAUČNO ISTRAŽIVAČKE RADOVE 1600 EURA

Pozivamo učenike i nastavnike da zajedno rade na razvoju učeničkih radova / naučno-popularnih projekta, apliciraju na konkurs i kasnije predstave svoje radove široj javnosti kroz festival školskih naučno-istraživačkih dostignuća „Učenje nije mučenje”.

Pozivamo srednje škole iz Bijelog Polja, Berana,Mojkovca i Kolašina da učestvuju na konkursu i predstave naučno-istraživačka dostignuća pojedinaca, timova, učenika I profesora u oblasti fizike, biologije, hemije i elektrotehnike. Konkurs je otvoren od 18. Aprila do 28. Aprila, prijave se šalju isključivo na e-mail: nvommne@gmail.com, a za dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj 069 113 114. PREUZMITE PRIJEMNI FORMULAR OVDJE.

Prijave trebaju ispuniti sledeće kriterijume: Naučna izvrsnost i inovativan pristup, tematska relevantnost (Fizika, Biologija, Hemija, Elektrotehnika, prihvatiće se radovi I iz oblasti robotike), potencijal rada za dalji razvoj I usavršavanje, nema formalne starosne granice, prijave se šalju u elektronskom obliku (word, pdf, photo, video,ptt prezentacija…)

U finale ulazi 10 najboljih radova za koje će na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju početkom maja 2022. Godine biti organizovano predstavljanje. Nagradni fond je u sledećim iznosima, 1 mjesto 500 €, 2 mjesto 400 €, 3 mjesto 300 €, 4 mjesto 200 €, 5 mjesto 200 €

Kroz projekat uspostaviće se web sajt www.nauka.org.me na kome će biti afirmisani mladi istraživači, nastavni kadar I njihovi radovi.

Projekat učenje nije mučenje sprovodi NVO MMNE, a finansira ga Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture I sporta.