KREATIVNI CENTAR U BIJELOM POLJU JEDINI NA SJEVERU CRNE GORE

KREATIVNI CENTAR U BIJELOM POLJU JEDINI NA SJEVERU CRNE GORE

Ne postoji jedinstvena definicija kreativnih industrija ili kreativne ekonomije. To je koncept koji se razvija i koji se zasniva na interakciji između ljudske kreativnosti i ideja i intelektualnog vlasništva, znanja i tehnologije. U suštini to su ekonomske aktivnosti zasnovane na znanju na kojima se zasnivaju „kreativne industrije”.

Delegacija opštine Jablanica iz Bosne i Hercegovine, predstavnici opštine Danilovgrad, NVO Multimedijal Montenegro i NVO Link iz Mostara obišli su jedini centar za kreativne industrije na sjeveru Crne Gore. Ovaj centar nalazi se u prostorijama NVO Multimedijal Montenegro, a uspostavljen je kroz projekat Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica“ koji je finansiran iz EU programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

KREATIVNI CENTAR U BIJELOM POLJU JEDINI NA SJEVERU CRNE GORE

Do kraja realizacije ovog projekta licnenciraće se dva programa za obrazovanje odraslih, fotograf i grafički dizajner, a tokom realizacije projekta u narednih nekoliko mjeseci biće organizovan niz besplatnih edukacija fokusiranih na kreativne industrije.