KROZ POSLOVNU SARADNJU RAZVILI PRIJATELJSTVO

Eldin Krivošić bjelopoljski frizer, već dugi godina ima svoj frizerski salon. U kojem su radili ljudi različitih vjeroispovjesti i nacionalnosti bez ikakve podjele i razlike. Bitan im je samo rezultat zajedničkog rada.

Već nekoliko godina u njegovom salonu radi naša sugrađanka Lidija Protić sa kojom provodi veći dio dana bez ikakvog osjećaja razlike.

Kako Lidija kaže zajedno se druže i proslavljaju sve  praznike, a iz poslovne saradnje razvili su i veliko prijateljstvo.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM). Pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima. Kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva. Prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me. U saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Zajedno

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

NVO MMNE