KROZ TV EMISIJU PREDSTAVLJENI TURISTIČKI POTENCIJALI

KROZ TV EMISIJU PREDSTAVLJENI TURISTIČKI POTENCIJALI

KROZ TV EMISIJU predstavljeni turistički proizvoda opština Prijepolje i Bijelo Polje kreiranih u okviru projekta PORALIST
Prekogranični projekat „Poralist“, koji sprovodi Regionalna razvojna
agencija Zlatibor u partnerstvu sa nevladinom organizacijom
Multimedijal iz Bijelog Polja i Institutom za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ zasnovan je na edukaciji i promociji značaja lekovitog bilja na području opština Prijepolje i Bijelo Polje. U prethodnim mesecima organizovane su brojne aktivnosti, među kojima više edukacija za sve zainteresovane u obe opštine, formirana Međuopštinska radna grupa i kreiran set novih turističkih proizvoda odnosno ponuda i tura sa učesnicima projekta. Emisiju možete pogledati na linku ispod.

KROZ TV EMISIJU PREDSTAVLJENI TURISTIČKI POTENCIJALI

PORALIST platforma nudi informacije o pješačkim i biciklističkim stazama, seoskim domaćinstvima i drugim turističko-ugostiteljskim objektima u prekograničnom području i kao takva predstavlja značajan resurs i znamenitu bazu podataka koja može biti od koristi sve većem broju turista koji se odlučuju za odmor u prirodi , daleko od gužve urbanih centara.

Projekat PORALIST sufinasira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II). Kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020. Partnerski na teritoriji opština Prijepolje i Bijelo Polje, sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor. Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ i NVO Multimedijal Montenegro.