Mladi, Inovatini, produktivni

MLADI, INOVATIVNI, PRODUKTIVNI

Ovim inovativnim projektom uključujemo 8 mladih lica sa teritorije opštine Bijelo Polje, nezaposleni mladi, studenti, srednjoškolci starosne dobi između 18 i 26 godina, vršimo njihovo osnaživanje kroz 4 modula edukacija u oblasti multimedijalne produkcije, web developmenta, internet marketinga i upotrebe besplatnih internet patformi preko kojih je moguće ostvariti zaradu. Dakle kroz projekat radimo na jačanju kapaciteta mladih, podsticanju samozapošljavanja i uspostavljanju boljih preduslova za zapošljavanje.

Jedan od ciljeva projekta je da osnaženi mladi  mogu samostalno zarađivati upotrebom besplatnih platform na internetu. Takođe korisnici će sa stečenim novim znanjima i vještinama biti konkurentniji na tržištu rada i imati mogućnost da lakše pronađu zaposlenje s obzirom da se obučavaju za tražena zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada, u kranjem otvara im se i mogućnost da honorarno rade produkciju, web develoment, internet marketing, grafički dizajn za potrebe privrednih subjekata.

Zadovoljstvo nam je da je ovaj projekat veoma inovativan I da se po prvi put realizuje u Crnoj Gori, ovdje kod nas u Bijelom Polju.

Upravo zbog problema odliva mladih  iz Bjelog Polja proistekla je ideja da se priloženi projekat realizuje u Bijelom Polju. Posebno je važno napomenuti da je projekat sinhronizovan sa lokalnim politikama I planovima s obzirom da lokalna samouprava poslednjih godina da se daje veći značaj podsticanju razvoja preduzetništva, podsticanja samozapošljavanja, posebno kod mladih. Nedavno je najavljeno pokretanje IT hub-a, Centra za inovacije i regionalnog centra za kreativne industrije u Bijelom Polju, to je obradovalo našu NVO a vjerujemo i sve mlade iz Bijelog Polja,

Naša NVO u kontietu radi na jačanju mladih, njihove, edukacije i pružanju šanse da pokažu svoj talenat, znanje i umjeće kako bi u krajnjem pronašli zaposlenje ili pokrenuli sopstveni biznis i ostali u Bijelom Polju. Razlog za to je što u lokalnoj i državnoj administraciji ima sve manje i manje slobodnih radnih mjesta. Evidentan je problem i velikog procenta nezaposlenosti mladih te se podsticajem preduzetništva i samozapošljavanja pozitivno utiče na rješavanje ovog problema.

Projekat se sastoji od 13 aktivnosti I trajaće 9 mjeseci, podržan je od strane opštine Bijelo Polje kroz javni konkirs za raspodjelu sredstava NVO organizacijama. 

Pozivamo sve zainteresovane mlade, starosne dobi izmedju 18 I 26 godina da se prijave I učestvuju u realiziaciji projekta. Potrebno je da posjedujete lap top I osnovno znanje rada na računaru. Kroz projekat je obezbjeđena fotografska I video oprema koja će ostati u vlasništvu učesnika I nakon završetka projekta.

 

Da bi učestvovali u realizaciji projekta potrebno je da popunite aplikativnu formu koju ovdje možete preuzeti.

Prijave se vrše putem e-maila: nvommne@gmail.com   najkasnije do 25. Septembra 2019

Za dodatne informacije pozovite 068 491 335 / mob/viber