MLADI JEDNOGLASNO ZA ULAZAK CRNE GORE U EU

MLADI JEDNOGLASNO ZA ULAZAK CRNE GORE U EU

Omladinska javna tribina „Argumenti za Crnu Goru u EU“ održana je u prostorijama EU kutka. Mladi su imali priliku da iznose svoja mišljenja o EU, ulasku Crne Gore u EU i benefitima koje ista nudi.
Prisutni su se jednoglasno izjasnili da su za ulazak Crne Gore u EU, kao i da ih raduje što postoji EU kutak u Bijelom Polju koji promoviše Evropske vrijednosti.


Moderatori događaja bili su Nikola Purić, Ena Pušija koordinatorka projekta EU kutak i učenici Srednje elektro – ekonomske škole – Adnan Kuč i Almedin Mekić.
Kuč je istakao da vjeruje da će posle ovog događaja i razmjene mišljena mladi udruženim snagama raditi na boljoj budućnosti.

MLADI JEDNOGLASNO ZA ULAZAK CRNE GORE U EU

„Izuzetno me raduje spremnost i odlučnost mladih da djeluju u dijalogu za Evropsku Uniju kao jednu od glavnih nada Crne Gore u njenoj bliskoj budućnosti. Zaista mi je drago što sam podijelio neka svoja iskustva sa svojim drugarima kako bismo zajednički radili na našoj boljoj budućnosti i nadam se da ćemo se voditi boljim primjerima u narednom periodu. Danas smo takođe spremili mnogo nekih primjera koji su uticali na to da se mladima probudi svijest o značaju EU integracija, takođe, odigrali smo i kviz koji je bio izuzetno zanimljiv i koji je nama otkrio neke nove informacije koje do danas nismo znali o EU. Takođe me raduju i mnogi primjeri koji su mladi iznijeli, a to su uglavnom vezani za pozitivnu stranu EU i zaista mi je drago što mladi imaju takav odnos kada je u pitanju EU i njene integracije“, saopštio je Adnan Kuč, učenik Srednje elektro – ekonomske škole i jedan od moderatora ovog događaja.


Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.