MLADI TALENTI PRIJAVILI PREKO 180 RADOVA

MLADI TALENTI PRIJAVILI PREKO 180 RADOVA

Na konkursima za mlade talente koji su raspisani u sklopu projekta „Podrška talentu, podrška budućnosti“ 88 mladih poslalo je preko 170 radova iz oblasti Kreativnog pisanja, fotografije, novinarstva i web developmenta.

Veoma su srećni I zadovljni zbog velikog interesovanja i većeg od očekivanog broja pristiglih radova. Pristiglo je tačno 180 radova od 88 talentovanih učenika sa teritorije opština Bijelo Polje, Berane i Mojkovac. Kroz projekat su raspisana 4 javna poziva I to za najbolji literalni rad na temu “Lijep nam je sjever Crne Gore”, konkurs za najbolju fotografiju na temu “Neistražene ljepote sjevera Crne Gore” konkurs za predlog sadržine I izgleda web sajta “Promocija talenata učenika sjevera Crne Gore” I novinarski rad “Neistražene ljepote sjevera Crne Gore”.

MLADI TALENTI PRIJAVILI PREKO 180 RADOVA

Rezultati konkursa će biti poznati početkom sledeće nedjelje a dodjela nagrada i priznanja krajem nedjelje. Svi učesnici na konkursima će biti nagrađeni prigodnim poklonima. Oni najbolji, nagradama koje smo predvidjeli konkursom. Na sva 4 konkursa prva  mjesta će biti nagrađena mobilnim telefonima, drugo mjesto pametnim satovima I treće mjesto Bluetooth zvučnicima. Bez obzira na broj bodova, za nas su svi pobjednici I svi će dobiti poklone. U nastavku realizacije projekta se bavimo daljim razvojem talenata darovitih učenika koji su se prijavili na konkurse. Upravo simboličnim nagradama želimo da ih dodatno motivišemo, da ih ohrabrimo da nastave I dalje da razvijaju svoje talente. Za to smo spremili poseban program rada sa relevantnim predavačima I ljudima iz oblasti fotografije, kreativnog pisanja, novinarstva I web developmenta. Takođe svi talentovani učenici će imati mogućnost da dodatno unaprijede svoja znanja. Kroz praktičan rad obuke koje će biti organizovane unutar naše NVO.

Kroz projekat želimo da upotpunimo vannastavne aktivnosti kvalitetnim edukativnim sadržajima usmjerenim na razvoj dodatnih znanja i vještina. Cilj nam je da prepoznamo talenat kod djece, podstaknemo njihovo pravilno usmjeravanje i dalji razvoj kako bi svi daroviti učenici mogli da ostvare svoje pune potencijale. Razvijaju se kao jedinstvene ličnosti.  Radićemo I na promovisanju vannastavnih aktivnosti i učeničkih talenata. Razvijanjem ličnih sposobnosti i kapaciteta darovitih učenika, sistematskim i kontinuiranim promovisanjem značaja talenata uz Razvijanje mjera za sistematsko i kontinuirano promovisanje značaja talenata.

Želimo da motivišemo učenike da stiču dodatna znanja i razviju kreativne sposobnosti. Ciljna grupa projekta su talentovani učenici  osnovnih i srednjih škola iz Bijelog Polja i Berana.

Projekat sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), a finasniran je od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore