MLADI U POSJETI POZNATIM LOKALNIM FIRMAMA

MLADI U POSJETI POZNATIM LOKALNIM FIRMAMA

Grupa mladih zajedno sa realizatorima projekta “Neet need us” posjetili su kompanije Merkator Advertising i Enza Home. Tokom posjete imali su priliku se upoznaju sa djelatnosima kojim se bave ove kompanije, kao i da se informišu o cjelokupnom radu preduzeća.


„Danas smo bili u posjeti Merkator Advertising firme i Enza Home. Učesnici koji su bili sa nama su mlade osobe neet populacije, mogle su se upoznati sa radom ove dvije firme, sa djelatnostima kojim se bave, sa menadžerima i zaposlenima. Takođe, mogli su saznati kako funkcioniše firma, šta sve obavljaju, da li su im potrebni radnici i imali su priliku da predstave sami sebe na najbolji mogući način. U Merkator Advertisingu su vidjeli šta sve rade, od dizajna, naljepnica, svjetlećih reklama kao i sve ostalo čime se bavi ta firma. Dok su se u Enza Home upoznali sa mašinama koje obrađuju pločasti materijal i sa njihovom proizvodnjom“, kazala je Aida Idrizović.

MLADI U POSJETI POZNATIM LOKALNIM FIRMAMA
Cilj projekta je edukacija i osnaživanje mladih iz NEET populacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi impomogli da pronađu posao i pokrenu sopstveni biznis.
Projekat “WB&T for #EmploYouth” implementiraju:
@nvo_prima
@fondacijadivac
@youth_alliance_krusevo
@cakutogtoplulugu
@partnersalbania
Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru mreže Youth Hub for Western Balcan and Turkey, a konfinansira Ministarstvo javne uprave u Crnoj Gori.