NAGRAĐENO PET MLADIH U FINALU KVIZA “EU NA DLANU“

NAGRAĐENO PET MLADIH U FINALU KVIZA “EU NA DLANU“

Nakon višemjesečnih kvalifikacija kviza „EU NA DLANU?“ u Bijelom Polju je održano finale kviza.U kvalifikacijama učestvovalo je oko 100 srednjoškolaca iz Bijelog Polja, Mojkovca, Kolašina, Petnjice, Berana i Rožaja.

Dvadeset srednjoškolca sa najvećim brojem bodova kvalifikovali su se u finale kviza koje je održano u prostorijama EU kutka, u Bijelom Polju.

NAGRAĐENO PET MLADIH U FINALU KVIZA “EU NA DLANU“

Njih dvadeset prošlo je ponovni proces igranja kviza, a pet najboljih osvojilo je novčane nagrade.

Prvo mjesto osvoijo je Kuč Adnan (27 tačna odgovora). Drugo mjesto Numanović Danis (25 tačnih odgovora). Treće mjesto Adrović Haris. Na četvrtom mjesto se našla Cmiljanić Nađa (22 tačnih odgovora) i peto mjesto osvojio je Vukićević Đorđe (21 tačna odgovora).

Cilj održavanja kviza bio je da mladi kroz ovakve aktivnosti nauče što više o Evropskoj Uniji.

Mladi su vidno zadovoljni napustili prostorije EU kutka, ali i vidno zainteresovani da ponovo dođu i učestvuju u sledećim aktivnostima. Oni su takođe istakli da im je posebno zadovoljstvo što su uključeni svi gradovi sa sjevera, te na taj način šire poznanstva i zajedno uče nešto novo u EU kutku.

Komisiju koja je pratila regularnost finala sačinjavali su članovi NVO MMNE, Seida Džafić, Ena Pušija I Anesa Ličina.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju sprovodi NVO MMNE. Finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori