NAJAVA: TRENING U OKVIRU PORALIST PROJEKTA

 „MOGUĆNOSTI ZA KOMERICIJALIZACIJU LJEKOVITOG BILJA“

Tema sledećeg trening za lokalno stanovništvo sa teritorije opštine Biujelo Polje u okviru PORALIST projekta biće mogućnosti za komericijalizaciju ljekovitog bilja i saradnju sa firmama koje se bave otkupom i preradom. Pored predstavnika Instituta Dr Josif Pančić, na treningu će govoriti i vlasnik uspešne firme koja je prisutna na crnogorskom tržištu. Biće to prilika da se pokrene pitanje problema organizovanog otkupa, što je jedan od glavnih razloga sve manjeg broja ljudi koji se bave ovom djelatnošću. Iako prirodni potencijali postoje, sakupljanje ljekovitog bilja je zanemareno uslijed otežanog plasmana sirovina, tako da će gostujuća firma iznijeti konkretne predloge za saradnju sa lokalnim stanovništvom.

Svi zainteresovani koji poseduju iskustvo u sektoru ljekovitog bilja ili imaju u planu da dodatne izvore prihoda ostvare obavljanjem djelatnosti u ovom sektoru, dobrodošli su na trening koji je zakazan u u subotu, 29. avgusta 2020. godine u press centru hotela Franca u Bijelom Polju, sa početkom u 11.30 časova.

 

Projekat PORALIST kofinasira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, a partnerski na teritoriji opština Prijepolje i Bijelo Polje, sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ i NVO Multimedijal Montenegro.