NIKAD NE ZNAŠ KOLIKO SI BLIZU USPJEHA!

Svi znaju gubitak motivacije. Kao da se cijeli svijet okrenuto protiv tvog cilja. Tada se gubi smisao učinjenog i pomislite: ,,Zašto sve ovo radim?“

Ne treba bježati od ovih situacija. Sa njima se mora boriti!

Ali prvo moramo saznati zašto toliko volimo odustajati. To se događa zbog:

-Zbog neizvjesnosti njenove namjene;

-Osoba ne zna šta zapravo želi i šta je krajnji rezultat njegovog rada;

-Zbog nedostatka povjerenja u sebe i svoje sposobnosti;

-Zbog prošlih neuspjeha i zbog činjenice da se ne osjećaju rezultati;

-Zbog razočarenja i zbog neuspjeha.

Međutim, život je najvažnija i najvrednija stvar koju imate. I tokom života možete postići šta god želite. Glavna stvar je pronaći sredstva i resurse. Izvrsno će ići ako komunicirate sa mnogo ljudi. Živite punim plućima i komunicirajte sa društvom, komunikacija će pomoći u prevladavanju svih prepreka i poteškoća. Iz tog razloga morate biti realni i shvatiti da će cilj zahtijevati puno vremena i truda.

Pripremite se za probleme, preuzmite odgovornost za svoja dijela i riječi, analizirajte prošle greške i ne očekujte da ćete odjevnom dobiti sve o čemu ste sanjali. Sposobnost da stojite na svome i ne iznevjerite svoje namjere otvara čovjeku velike horizonze. Samo treba malo pogurati i uvjerićeš se. Svaki put kada poželite odustati, sjetite se šta možete izgubiti.

I ponovi da si jači od okolnosti i svega što se nagomilalo.

NVO MMNE od svog osnivanja akcenat stavlja na mlade i talentovane ljude, na rad sa njima i pružanje podrške u razvoju

intelektualnih kapaciteta, stvarajući na taj način povoljan ambijent za njihov razvoj i promociju.

Projekat ,,MLADI NOVI SVIJET“ koji se bavi otkrivanjem i njegovanjem talenata u cilju stvaranja podloge te razvoj intelektualne elite naše države, koja će svojim znanjem i zalaganjem biti pokretačka snaga našeg društva i države, sprovodi NVO Multimedial Montenegro, a finansiran je od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

www.mmne.me