NOVA GENERACIJA MLADIH UPOZNATA SA PROJEKTOM EU KUTAK

NOVA GENERACIJA MLADIH UPOZNATA SA PROJEKTOM EU KUTAK

Učenicima srednjih škola predstavljen je kalendar aktivnosti i mogućnosti da se uključe u rad EU kutka. Ovaj projekat će narednih 10 mjeseci biti realizovan na sjeveru Crne Gore.

Mladima je projekat predstavio profesor Nikola Purić. On je istakao da je cilj posjete da mlade upoznaje sa planiranim aktivnostima koje će Tim za Evropu sprovoditi u narednom periodu. Osim toga i da se upoznaju sa već sprovedenim aktivnostima i uslugama koje nudi EU Kutak u Bijelom Polju.

Poseban fokus tokom posjete bio je da se mladi podstaknu da posjećuju EU Kutak i budu slobodni u predstavljanju svojih ideja, razmjeni mišljenja o Evropskoj uniji.

NOVA GENERACIJA MLADIH UPOZNATA SA PROJEKTOM EU KUTAK

Takođe, mladi su pozvani da učestvuju u realizaciji aktivnosti koje su planirane za ovaj projekat.

Posjeta EU Kutka organizovana je da bi se, osim predstavljanja projekta, istaklo da su mladi izuzetno bitni za mijenjanje društva na bolje. Napomena je i da su im vrata otvorena da se uključe u rad NVO MMNE koja vjeruje u mlade, njihove ideje i mogućnosti.

Purić je takođe upoznao učenike sa pojmom preduzetništva. Upoznao ih je sa značajem razmišljanja kao preduzetnik/ca i sa značajem obrazovanja novih generacija u ovoj oblasti. Učenicima posebno interesantan dio prezentacije bio je tema o tzv. „brainstorming“-u. U ovom dijelu su djeca svojim primjerima ispoljila kreativnost.

Događaju su prisustvovali đaci Srednje elektro-ekonomske škole, Srednje stručne škole i Gimnazije „Miloje Dobrašinović“.

NOVA GENERACIJA MLADIH UPOZNATA SA PROJEKTOM EU KUTAK

Tokom jučerašnjih aktivnosti u prostorijama EU Kutka, komunikacija je bila obostrana gotovo cijelo vrijeme. Dok su učenici zadovoljni onim što su čuli i saznali, napustili prostorije EU Kutka. EU kutak je poznat po zalaganju za mlade ljude na sjeveru Crne Gore, realizujući projekte namijenjene upravo targetiranoj grupi stanovništva.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). Partneri su njemačka fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. Sve ovo u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori