Novo u gastronomiji – PORALIST Veganski-vegeterijanski MENI

Novo u gastronomiji – PORALIST Veganski-vegeterijanski MENI

U cilju unaprjeđenja turističke i gastronomske ponude u prekograničnom području Prijepolja i Bijelog Polja,  u okviru  PORALIST  projekta kreirani su veganski, vegetarijanski i tradicionalni meniji bazirani na ljekovitom bilju, koji će se uskoro naći u ponudi lokalnih restorana i domaćinstava koja pružaju ugostiteljske usluge u ruralnom turizmu. Recepti i fotografije jela sakupljeni su u knjizi recepata Divlji kuvar, koji je priredio poznati narodni travar Momčilo Antonijević.

Uživajte u  pripremi predloženih specijaliteta na bazi ljekovitog bilja i saznajte još korisnih informacija putem on-line radionice  koju možete pogledati u videu ispod.

Novo u gastronomiji – PORALIST Veganski-vegeterijanski MENI

Divlji kuvar, knjigu recepata na bazi ljekovitog bilja možete preuzeti klikom na fotografiju:

   Meni možete preuzeti OVDJE

PORALIST platforma nudi informacije o pješačkim i biciklističkim stazama, seoskim domaćinstvima i drugim turističko-ugostiteljskim objektima. U prekograničnom području i kao takva predstavlja značajan resurs i znamenitu bazu podataka. Koja može biti od koristi sve većem broju turista koji se odlučuju za odmor u prirodi , daleko od gužve urbanih centara.

Projekat PORALIST kofinasira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020. Partnerski na teritoriji opština Prijepolje i Bijelo Polje, sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor. Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ i NVO Multimedijal Montenegro.

Pored ovih podataka, plaforma nudi i niz drugih korisnih sadržaja za unaprjeđenje znanja o ljekovitim svojstvima, mjerama i tehnikama za sakupljanje ljekovitog bilja, mogućnostima za započinjanje posla u ovoj oblasti, kao i o povezivanju prirodnih resursa sa ostalim sektorima, u prvom redu turizmom i gastronomijom.