NVO MMNE SE ODAZVALA POZIVU UPRAVE ZA ŠUME CRNE GORE

Na inicijativu direktora Uprave za šume, mr Srđana Pejovića, danas je u njegovom kabinetu održan sastanak sa predstavnicima NVO na temu „Problemi i perspektiva crnogorskog šumarstva i jačanje saradnje NVO sektora i Uprave za šume“.

NVO MMNE SE ODAZVALA POZIVU UPRAVE ZA ŠUME CRNE GORE

Sastanku se odazvala NVO MMNE koju je predstavljao Adis Softić, programski menadžer za ekologiju, digitalizaciju i obrazovanje. Sastanku su prisustvovali iSanja Orlandić iz NVO„Green Home“, Miodrag Karadžić iz NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić“. Vuk Iković, biolog, Andrijana Radović iz organizacije „KOD“, Milorad Mitrović iz NVO „Ekološko društvo Breznica“. Almer Mekić iz NVO „ Euromost“ iz Bijelog Polja i Bojan Zeković i Jasmin Murić iz Centra za proučavanje i zaštitu ptica Crne Gore (CZIP).

Softić je iskoristio priliku da sa direktorom Uprave za šume mr Srđanom Pejovićem razmijeni mišljenja. Ideje, lična iskustva i diskutuje o aktuelnim problemima crnogorskog šumarstva. Sve u cilju rješavanja istih i jačanja buduće međusobne saradnje.

Sastanak je obilježila žustra rasprava tokom koje je ukazano na niz izazova sa kojima se suočava Crna Gora. Posebno u dijelu očuvanja životne sredine i šumskog biodiverziteta, šumskih požara i neodgovorne sječe šume od strane koncesionara.

NVO MMNE SE ODAZVALA POZIVU UPRAVE ZA ŠUME CRNE GORE

Softić je pozdravio inicijativu Pejovića da rqzgovara sa relevantnim NVO organizacijama i dao do znanja da je NVO MMNE partner svim državnim institucijama koje žele da Crnu Goru učine boljom.