OBILJEŽEN DAN PRAVA POTROŠAČA U BIJELOM POLJU

OBILJEŽEN DAN PRAVA POTROŠAČA U BIJELOM POLJU

NVO MMNE kroz projekat ,,Vaš novac, vaša prava” danas je na glavnom gradskom trgu građanima Bijelog Polja pružila sve neophodne informacije o potrošačkim pravima. Volonteri NVO MMNE podijelili su značajan broj flajera i brošura kako bi se građani mogli dodatno informisati o svojim potrošačkim pravima.

Osim toga sprovedeno je i istraživanje na uzorku od 200 ispitanika u opštini Bijelo Polje. Kroz koje je su zabilježeni interesantni podaci, koje će NVO MMNE nakon detaljne analize objaviti.

Predstavnici ove Nevladine organizacije povodom 15. Marta Međunarodnog Dana prava potošača tradicionalno već treću godinu za redom, u centru Bijelog Polja obilježavaju ovaj dan.

Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE kazao je da su organizovali ugodan, mali događaj, sa ciljem da se skrene pažnja građanima na njihova potrošačka prava.

OBILJEŽEN DAN PRAVA POTROŠAČA U BIJELOM POLJU

„Danas smo organizovali mali događaj, sa ciljem da se skrene pažnja građanima na njihova potrošačka prava. Na zakonske okvire koji su definisani u Crnoj Gori, a koji su vrlo bliski evropskim propisima I zakonima, da zapravo građani koriste svoja potrošačka prava I da ne dozvole da bilo koji pravni subjekat krši njihova potrošačka prava“. Kazao je Đukić.

On naglašava da su dobili smo veliki broj prigovora na rad velikih korporacija, kao što su mobilni operateri, operateri električne energije, trgovački lanci i sl. Te poziva građane da se više informišu o svojim pravima putem web sajta www.pravapotrosaca.me gdje mogu upititi i prigovore.

„Za sada smo dobili veliki broj prigovora na rad velikih korporacija, kao što su mobilni operateri, operateri električne energije. Takođe trgovački lanci koji često na polici stave jednu cijenu, a međutim, na kasi se pokaže druga cijena. Takođe, smo dobili niz sugestija I niz prigovora od strane građana vezano za kvalitet određenih proizvoda. Ono što je važno jeste prvenstveno da građani znaju da imaju svoja potrošačka prava. Da koriste svoja potrošačka prava I da znaju na koji način mogu da iskoriste svoja potrošačka prava. Jedan od najboljih načina je za sada da posjete platformu www.pravapotrosaca.me