ODRŽANA RADIONICA NOVINARSTVA, NAJAVLJENO POKRETANJE UČENIČKOG ČASOPISA

ODRŽANA RADIONICA NOVINARSTVA, NAJAVLJENO POKRETANJE UČENIČKOG ČASOPISA!

Edukativna radionica kreativnog pisanja i novinarstva za mlade održana je proteklog vikenda u Bijelom Polju.

Radionica, koja je okupila preko 20 učenika osnovnih i srednjih škola, realizovana je u okviru projekta „Mladi novi svijet“, koji sprovodi NVO Multimedijal Montenegro.

Kroz teorijski i praktični dio učesnici su imali priliku da steknu nova znanja i vještine iz oblasti novinarstva. Cilj je i da se upoznaju sa profesionalnim standardima izvještavanja i novinarskim žanrovima, saopštio je direktor NVO Multimedijal Montenegro, Željko Đukić.

ODRŽANA RADIONICA NOVINARSTVA, NAJAVLJENO POKRETANJE UČENIČKOG ČASOPISA!

„U okviru projekta „Mladi novi svijet“ realizujemo edukativne radionice iz više oblasti. Ovog vikenda su održana predavanja iz oblasti novinarstva, kako bi mladima skrenuli pažnju na ulogu i značaj medija, te moć koju imaju mediji u kreiranju javnog mnjenja. Posebno me raduje što su učenici osnovnih i srednjih škola zainteresovani za ovu temu. Pokazali su talenat i kreativnost, ali, još važnije, volju da nauče nešto novo. Takođe, ovo je bila prilika da im skrenemo pažnju i na važnost medijske pismenosti. U tom slučaju bi u moru informacija kojima smo svakodnevno ’bombardovani’ prepoznali one istinite, tačne i objektivne“, istakao je Đukić.

ODRŽANA RADIONICA NOVINARSTVA.

On je napomenuo i da su tokom radionica mladi napisali prve vijesti, izvještaje, reportaže i intervjue, a oni najbolji biće objavljeni u učeničkom časopisu koji prokreće NVO Multimedijal Montenegro.

„Želimo da se glas maldih više čuje, da promovišemo one talentovane i uspješne, zato i pokrećemo ovaj časopis. U časopisu će se naći tekstovi polaznika naših radionica, a koji ćemo distribuirati po školama, ali i šire. Nadamo se da je ovo samo početak jedne uspješne priče, koja će zaista dati dobre rezultate“, poručio je direktor NVO Multimedijal Montenegro, Željko Đukić.

ODRŽANA RADIONICA NOVINARSTVA, NAJAVLJENO POKRETANJE UČENIČKOG ČASOPISA!

Nejla Bećirbašić, učesnica radionice kazala je da se mladi susreću sa mnogim izazovima u svakodnevnom životu ali i u školi. Istakla je da su izražene migracije iz Bijelog Polja, a da su to teme o kojima će pisati.