PREDSTAVLJEN PROJEKAT „SAČUVAJ SEBE I DRUGE“ CILJ UNAPRJEĐENJA BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

PREDSTAVLJEN PROJEKAT „SAČUVAJ SEBE I DRUGE“ CILJ UNAPRJEĐENJA BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

U cilju unaprjeđenja sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, nevladina organizacija Multimedijal Montenegro pokrenula je projekat „Sačuvaj sebe i druge“. Koji će narednih mjeseci realizovati uz podršku Ministarstva kapitalnih investicija.

Aktivnostima, koje će biti realizovane u okviru ovog projekta. Radiće se na promociji pozitivnih zakonskih normi u saobraćaju, propisa i zakona, izgradnji saobraćajne kulture, posebno kod mladih, a sve u cilju očuvanja ljudskih života, povećanju bezbjednosti i smanjenju broja saobraćajnih nesreća na putevima Crne Gore, sa naglaskom na sjever.

PREDSTAVLJEN PROJEKAT „SAČUVAJ SEBE I DRUGE“ CILJ UNAPRJEĐENJA BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

“Želimo da unaprijedimo sigurnost i bezbjednost u svim vidovima saobraćaja, kako bi se sačuvali ljudski životi, ali i imovina. Takođe, cilj nam je i da edukacijom utičemo na smanjenje saobraćajnih nezgoda na crnogorskim drumovima,“. Saopštila je na današnjoj konferenciji asistentkinja projekta, Seida Džafić.

Načelnik saobraćajne policije PJ Bijelo Polje, Veselin Bošković, istakao je da je ovaj projekat pozitivan iskorak u poboljšanju saobraćajne svijesti i saobraćajne kulture svih učesnika u saobraćaju, kako vozača, tako i pješaka.

On je saopštio da je u 2020. godini uručeno 3 706 prekršajnih naloga, u prošloj čak 4 648 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja je isključeno 170 vozila i oduzeto je oko 170 registarskih oznaka.

“Na teritpriji opštine Bijelo Polje u 2021. godini dogodile su se 182 saobraćajne nezgode. U kojima je povrjeđeno 120 lica ,od kojih su život izgubila tri lica”, naveo je načelnik saobraćajne policije PJ Bijelo Polje.

Bošković je dodao da će opština Bijelo Polje dobiti pet stacionarnih sistema. Te da će na kritičnim tačkama biti dvadesetčetvoročasovna radarska kontrola.

Predsjednik NVO Multimedijal Montenegro, koja sprovodi projekat„Sačuvaj sebe i druge“, Željko Đukić. Saopštio je kao odgovorna organizacija žele da razvijaju svijest javnosti o važnosti poštovanja svih pravila u saobraćaju. Kako bi nesreća bilo manje.

Sa današnej konferencije upućen je i apel vozačima da koriste pojas. Da ne konzumiraju alkohol dok voze, te da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje.