RAKONJAC: PRAKSA JE NA POČETKU BITNIJA OD NOVCA

RAKONJAC: PRAKSA JE NA POČETKU BITNIJA OD NOVCA
Mladen Rakonjc, izvršni direktor IT kompanije Infinum, tokom obraćanja na edukativnom predavnju sa uspješnim preduzetnicima govorio je o važnosti sticanja prakse. On je tom prilikom sa prisutnima podijelio njegova uskustva tokom prakse i volonterskog rada u Crnoj Gori i Americi. Zaključio je da je praksa na samo početku razvoja karijere bitnija od novca.


„Ja mislim da je praksa periodu razvoja ljudima veoma bitna, a novac uopšte ne treba da bude bitan. Naravno nismo svi u istoj situaciji. Neko ima pomoć roditelja neko nema, ali ako imate pomoć roditelja, ako imate gdje da živite u tomperiodu obavljanja prakse, najbitnije znanje, sticanje znanja. Nas konkretno na PMF-u i Univerzitetu u Americi gdje sam ja studirao, oni nas spremajku kako da mi brzo učimo, ne spremaju nas za industriju, jer to nisu ni takvi fakulteti, oni nas spremaju kako da se mi sjutra brzo prilagođavamo nekoj situaciji i mislim da je što se toga tiče PMF odličan, dosta tih apstraktnih stvari sam naučio. Ne bih da izdvajam posebno PMF, ali imam osjećaj da ljudi koji prođu to mnogo lakše sjutra nauče neku novu tehnologiju ili nešto drugačije novo. Ali stcanje praktičnog znanja je neprocjenjivo“ kazao je Rakonjac.

RAKONJAC: PRAKSA JE NA POČETKU BITNIJA OD NOVCA
Edukativno predavanje sa uspješnim preduzetnicima organizovano je u sklopu projekta NEET need us, sa ciljem da se edukuje i osnaži mlada NEET populacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi im pomogli da pronađu posao ili pokrenu sopstveni biznis. Projekat sprovodi NVO MMNE u saradnji sa Fondacijom Divac, NVO Prima i drugim međunarodnim partnerima.
Projekat “WB&T for #EmploYouth” implementiraju:
@nvo_prima
@fondacijadivac
@youth_alliance_krusevo
@cakutogtoplulugu
@partnersalbania
Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru mreže Youth Hub for Western Balcan and Turkey, a konfinansira Ministarstvo javne uprave u Crnoj Gori.