RAZNOLIKOST OBLIKUJE NAŠE ZAJEDNICE I PREDSTAVLJA NAŠE BOGATSTVO

RAZNOLIKOST OBLIKUJE NAŠE ZAJEDNICE I PREDSTAVLJA NAŠE BOGATSTVO

Sreto Pavićević vjeruje da Bijelo Polje može poslužiti kao uzor u širem društvenom kontekstu, naglašavajući da raznolikost koja oblikuje naše zajednice zapravo predstavlja naše bogatstvo.

„Mislim da je Bijelo Polje, bilo ranije, a i sada je primjer odličnih međuvjerskih, međunacionalnih, međukonfesionalnih odnosa, i smatram da možemo biti primjer i jednoj mnogo većoj i široj zajednici. Smatram da su te različitosti o kojima govorimo, zapravo naše bogatstvo. Tako da možemo svi da učimo na tim nekim sitnim razlikama, jer mi smo u principu svi jedno. Možemo da učimo na tim nekim malim razlikama koje postoje između nas, tako da to je zapravo samo bogatstvo ovog društva“, ističe Pavićević.

RAZNOLIKOST OBLIKUJE NAŠE ZAJEDNICE I PREDSTAVLJA NAŠE BOGATSTVO

On dodaje da ima drugove druge vjeroispovjesti i nacionalnosti, te da je vaspitan on kao i cijela njegova porodica upravo u tom duhu da nijesu gledali ko je koje vjere ili nacionalnosti. Napominje da je vaspitavan da ljude dijeli na dobre i loše, te da smatra da je to jedina podjela na koju treba obratiti pažnju.

*Projekat različiti, a isti, realizuje NVO Multimedijal Montengro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.