SAJAM NAUKE ZA UČENIKE SA SJEVERA CRNE GORE

NVO MMNE obavještava zainteresovanu javnost da će u ponedeljak (30. maj), biti organizovan festival školskih naučno-istraživačkih dostignuća pod nazivom „Učenje nije mučenje”. Ovaj događaj organizuje se u sklopu projekta koji sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE). Kroz finansijsku podršku nekadašnjeg Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

SAJAM NAUKE ZA UČENIKE SA SJEVERA CRNE GORE

Pozvali su sve građane, medije, donosioce odluka i druge zainteresovane strane da posjete sajam kako bi dodatno popularizovati nauku. Motivisati i zainteresovati učenike i profesore da nastave sa naučno-istraživačkim radom. Donosiocima odluka dodatno stavitli do znanja da je važno promovisati i afirmisati timove i pojedince koji svojim brilijantnim idejama mijenjaju društvo na bolje.

Ovaj festival ima za cilj da podrži aktivno uključivanje učenika i nastavnika u proces popularizacije nauke. Pruži podršku razvoju funkcionalnih znanja i vještina kod učenika. Na festivalu će se predstaviti učenici, nastavni kadar srednjih i osnovnih škola iz Bijelog Polja, Berana, Mojkovca i Kolašina sa 18 naučno-istraživačkih projekata.

Festival će se održati na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju sa početkom u 13:00 h.

SAJAM NAUKE ZA UČENIKE SA SJEVERA CRNE GORE

Proglašenje najboljih radova je planirano za 15:00 h kada će biti uručene vrijedne nagrade najboljim mladim istraživačima iz oblasti Fizike. Biologije, Hemije, Elektrotehnike. Nagradni fond je u sledećim iznosima, 1 mjesto 500 €, 2 mjesto 400 €. 3 mjesto 300 €, 4 mjesto 200 €, 5 mjesto 200 €

Kao uvertira festivalu u periodu od 10:00h do 11:30h za profesore osnovnih i srednjih škola organizovana je edukacija pod nazivom “Od interaktivne učionice do funkcionalnog znanja” koju će voditi Prof. dr Nenad Vujadinović i radionica za učenike srednjih škola iz Bijelog Polja, Berana, Kolašina i Mojkovca pod nazivom “Naučno-istraživački rad za početnike” koji će voditi Prof. dr Anđela Jakšič.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj 069 113 114 ili e-mail nvommne@gmail.com

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore