SJAJAN EU DAN U BIJELOM POLJU

SJAJAN EU DAN U BIJELOM POLJU

Cjelodnevni događaj posvećen Evropskim integracijama u koji su uključeni mladi, mediji, NVO organizacije I predstvnici opštine održan je u Bijelom Polju.

Mirko Bajčeta član Tima za Evropu kaže da je to bio još jedan uspješan radni dan tima mladih za EU. “Donijeli smo važne zaključke i postavili ključna pitanja vezana za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, koja će, nesumnjivo, biti prva sljedeća članica te organizacije”

“Tim za Evropu” na gradskom trgu instalirao je pokretnu izložbu fotografija I dva info pulta na kojima je predstavljen kalendar aktivnosti projekta Evropski kutak i podijeljen promotivni materijal.

Tokom događaja na trgu organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije. A pobjednicima kviza obezbijedili smo su prigodne nagrade. Tokom događaja na trgu održan je mini koncert muzičkog dua Emil & Danilo.

SJAJAN EU DAN U BIJELOM POLJU

“Zahvaljujući projektu Evropski kutak i timu za Evropu pružena mi je prilika da lično dam doprinos približavanju naše male države Evropskoj uniji. Posebno mi je čast što u ovom timu predstavljam moj grad Mojkovac. A ovo je i prilika da pored opština iz kojih dolazimo, predstavljamo i naš sjever. Prilike su svuda oko nas, važno je dati lični doprinos kako bi zajednica napredovala” zaključila je Ivana Medojević, članica Tima za Evropu.

Tim za Evropu održao sastanak sa predstavnicima Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom mr. Petrom Smolovićem. Tokom veoma konstruktivnog sastanka pokrenuta su brojna pitanja. A najviše riječi je bilo o ekologiji, bezbjednost, zakonima, migracijama mladih sa sjevera i ruralnih područija.

Mladi su posebno istakli problem valikog broja pasa lutalica na ulicama Bijelo Polja. Te su od predsjednika opštine tražili odgovor o planovima za rješavanje tog problema, uključujući mogućnost izgradnje azila za pse.

Andjela Raičević je istakla da u vremenu kada briga za životnu sredinu i jedinstvo zajednice postaju ključni, moramo se posvetiti zaštiti naše planete za buduće generacije, gradeći mostove među ljudima bez obzira na političke ili vjerske razlike.