Socijalna kampanja „Nije sramota raditi”

Socijalna kampanja „Nije sramota raditi”

Polaznici obuke u oblasti multimedijalne produkcije, kroz projekat koji realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), pokrenuli su socijalnu kampanju pod sloganom „Nije sramota raditi” . Kao odgovor na sve manje interesovanje mladih za zanate i uslužne djelatnosti. Prvi vizuelni prilog kreirala je Nataša Milić.

Zahvaljujući projektu „Moderna znanja, vještine i kompetencije”, koji nevladina organizacija Multimedijal Montenegro sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, dvanaest mladih sa sjevera Crne Gore dobiće foto i video opremu. Uz obezbijeđenu opremu, mladi iz Bijelog Polja, Berana i Mojkovca imaće priliku da prođu i kroz teorijsku i praktičnu obuku. U oblasti multimedijalne produkcije, internet marketinga i upotrebe besplatnih internet patformi, preko kojih je moguće ostvariti zaradu.

Socijalna kampanja „Nije sramota raditi”

– U pitanju je inovativan projektat fokusiran na moderne trendove. Mogućnosti koje nude svima nama dostupne tehnologije, besplatni onlajn servisi, platforme i socijalne mreže. Vjerujem da ćemo ovim projektom, odnosno edukacijom i obrazovanjem ojačati nezaposlene mlade. Zadržati ih na sjeveru i stvoriti preduslove da nakon završetka projekta povećaju svoje šanse za zaposlenje u deficitarnim oblastima na tržištu rada, honorarno rade ili pokrenu spostveni biznis – kazao je koordinator projekta i predsjednik NVO Multimedijal Montenegro Željko Đukić.

Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro je osnovana u Bijelom Polju 2013 godine sa ciljem da ojača kapacitete mladih.