STARIJI U MALOM PROCENTU TRGUJU PREKO INTERNETA!

STARIJI U MALOM PROCENTU TRGUJU PREKO INTERNETA!

Online kupovina i plaćanje postalo je sastavni dio finansijske kulture građana naše zemlje i da takva vrsta plaćanja ima kontinuiran trend rasta. Navike korisnika su se evidentno promijenile, dobrim dijelom zbog pandemije, ali prije svega zbog naprednih tehnoloških rješenja u oblasti bezgotovinskih plaćanja i internet trgovine koja su građanima dala veću slobodu izbora i bolje korisničko iskustvo pri kupovini i plaćanju. Kada su u pitanju penzioneri, i dalje je relativno mali broj onih koji se odlučuju za online trgovinu i plaćanje.

STARIJI U MALOM PROCENTU TRGUJU PREKO INTERNETA!

Razlog tome su nedovoljna informisanost i strah od prevare i zloupotrebe podataka. Penzioneri nijesu u dovoljno mjeri informisani o načinu funkcionisanja online trgovine, pa prema tome njihov procenat i dalje stagnira.

Ovaj projekat je namijenjen digitalnom opismenjavanju starijih, to jeste njihovoj edukaciji i stvaranju uslova da budu u mogućnosti da koriste elektronske servise i završavaju sve svoje obaveze iz udobnosti doma.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva javne uprave, a sprovodi ga NVO Multimedijal Montenegro. Ministarstvo javne uprave Crne Gore