TIM ZA EVROPU INFORMISAO GRAĐANE BERANA O BENEFITIMA EU

TIM ZA EVROPU INFORMISAO GRAĐANE BERANA O BENEFITIMA EU

Juče je Tim za Evropu, na glavnom gradskom trgu u Beranama zabavljao i informisao građane o benefitima EU. Takođe, juče smo postavili dva info pulta, sproveli kviz koliko poznaješ EU, nagradili građane i podijelili promotivni materijal.

Za dobru atmosferu bile su zadužene dvije mlade beranke muzičkim događajem na otvorenom, Sandra Đukić i Magdalena Trifunović.


Na ovaj način potrudili smo se da građanima približimo proces eu-intergracija, kao i da povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.


„Postavili smo dva info-pulta na kojim se građani mogu informisati o projektu EU Kutak, koji sprovodi NVO MMNE, kao i o Evropskim integracijama. Zainteresovani građani mogli su učestvovati u igrici „Eu na dlanu“ u kojoj se postavljaju pitanja vezana za EU, a nakon odigranog kviza dobijali su prigodne nagrade. Osim toga, građane zabavljaju divne djevojke iz Berana svojim muzičkim interpretacijama“, kazala je koordinatorka projekta „Eu kutak“, Ena Pušija.


Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.
Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.