TIM ZA EVROPU U BIJELOM POLJU

TIM ZA EVROPU U BIJELOM POLJU

Cjelodnevni događaj posvećen promociji Evropske unije održaće se u srijedu, 20. Marta u Bijelom Polju.

NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) u saradnji sa partnerima realizuje projekat Evroski kutak kroz koji želimo da doprinsemo promociji Evropske unije, afirmaciji procesa pristupanja Crne Gore i otvaranju dijaloga između lokalnih donosioca odluka sa mladima, medijima i predstavnicima NVO.

Tog dana u Bijelom Polju organizujemo cjelodnevni događaj u koji će biti uključeni mladi, mediji, NVO organizacije i predstvnici opštine Bijelo Polje, na čelu sa predsjednikom mr Petrom Smolovićem.

Tim za Evropu će na gradskom trgu instalirati pokretnu izložbu fotografija I dva info pulta na kojima će predstavljen kalendar aktivnosti projekta Evropski kutak i podijeljen promotivni materijal. Tokom događaja na trgu biće organizovan i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza obezbijdili smo su prigodne nagrade. Tokom događaja na trgu građanima će dan mini koncertom uljepšati muzički duo Emil & Danilo.

Nakon aktivnosti na trgu Tim za evropu u zgradi opštine će održati sastanak sa predsjednikom opštine I njegovim timom.

Cilj aktivnosti je da građanima Bijelog Polja približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

#timzaevropu

#eukutak

#mmne

#bijelopolje