TRENING ZA PODIZANJE KAPACITETA PREDSTAVNIKA TURISTIČKOG SEKTORA  

TRENING ZA PODIZANJE KAPACITETA PREDSTAVNIKA

TURISTIČKOG SEKTORA 

Trening za podizanje kapaciteta predstavnika sektora turizma kao jedna od planiranih aktivnosti projekta Protektivna opservatorija regionalnog areala lekovitog bilja kao žive prekogranične infrastrukture održivog turizma – PORALIST biće održan u sredu, 14. oktobra 2020. godine u Prijepolju, sa početkom u 11.00 časova.

RRA Zlatibor iz Užica i NVO Multimedijal Montenegro iz Bijelo Polja organizacijom događaja ovakvog tipa imaju za cilj da na osnovu participacije aktera čija je delatnost direktno ili indirektno povezana sa turizmom, razmotre mogućnosti za valorizaciju bogatstva lekovitog bilja kroz diversifikaciju turističke ponude bazirane na ovom prirodnom resursu na području obe prekogranične opštine Prijepolje i Bijelo Polje.

Trening će pružiti sansu da se učesnici upoznaju sa uspešnim primerima iz okruženja i prepoznaju mogućnosti za adekvatnu turističku valorizaciju lekovitog bilja i ostalih prirdonih resursa, pošto je evidentno da i opština Prijepolje i opština Bijelo Polje spadaju u područja sa izuzetnim bogatstvom biodiverziteta čije obnovljive potencijale treba iskoristiti za animaciju što većeg broja posetilaca.

Zbog poštovanja mera prevencije od infekcije COVID – 19 učesnici treninga sa područja opštine Bijelo Polje biće prisutni putem video poziva.

 

Projekat PORALIST kofinasira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, a partnerski na teritoriji opština Prijepolje i Bijelo Polje, sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ i NVO Multimedijal Montenegro.

 

AGENDA:

 

 

10:45 – 11:00 Dolazak i registracija učesnika
11:00 – 11:15 Pozdravna reč dobrodošlice

Danijela Jandrić, RRA Zlatibor  

11:15 – 14:00 Primeri dobre prakse u kreiranju turističkih sadržaja baziranih na lekovitom bilju

Ključni elementi turističkog proizvoda baziranog na resursu lekovitog bilja

Identifikacija ključnih lokacija baziranih na resursu lekovitog bilja na posmatranom području – rad u grupama

Mogući modeli valorizacije identifikovanih resursa- rad u grupama

Snežana Milisavljević, RRA Zlatibor

14:00- 14:30  Uloga svih aktera lanca vrednosti u kreiranju, prezentaciji, marketingu i promociji turističkog proizvoda baziranog na lekovitom bilju

Snežana Milisavljević, RRA Zlatibor

14:30 – 15:00 Diskusija i zaključci 
15:00  Ručak