KONSTRUKTIVNA TRIBINA POD NAZIVOM ,,ARGUMENTI ZA CRNU GORU U EU“

KONSTRUKTIVNA TRIBINA POD NAZIVOM ,,ARGUMENTI ZA CRNU GORU U EU“

Konstruktivna tribina pod nazivom „Argumenti za Crnu Goru u EU“ upotpunila je aktivnosti EU kutka. Za više od 25 mladih iz Bijelog Polja organizovana je druga omladinska javna tribina posvećena argumentima koji opravdavaju ulazak Crne Gore u Evropsku uniju.


Mladi koji su prvi put posjetili prostorije EU kutka izašli su puni pozitivnih utisaka, te su sigurni da će više posjećivati događaje koji će se realizovati u sklopu ovog projekta.


„Veoma mi se svidjelo što su ovdje mladi ljudi mogli sve izreći što misle. Zaista mislim da je ovo odlična organizacija da podstakne mlade da znaju da mogu da utiču na nešto da promijene nešto i da smo zapravo mi oni od kojih sve zavisi u našoj državi, oni koji će zapravo izabrati kakva će naša država biti i definitivno ću dolaziti ovdje više puta i svidjelo mi se“, kazala je učesnica na događaju, Jana Rakonjac.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.