Turističko promotivna expedicija Bjelasica 2019

Na inicijativu predsjednika NVO Multimedijal Montenegro Željka Đukića u nedjelju, 15. Decembra, organizovan je sportsko-promotivni događaj na bjelopoljskoj strani Bjelasice, kod budućeg Ski centra.

Ovaj promotivno-turistički događaj  je okupio predstavnike medija, ljubitelje ekstremnih sportova, članove off road tima Bijelo Polje a na Bjelasici je bio i direktor tursitičke agencije Trip travel.

“Moram istaći da smo još 2008. godine organizovali sličan događaj ali manjih razmjera. Naime, prije 11 godina smo organizovali promotivni ski spust niz najpoznatije bjelopoljsko brdo, Obrov. Nakon toga, 2014. Godine sličnu ekspediciju na bjelopoljskoj strani Bjelasice kada se tek govorilo o ski centru. Jos od tada imam želju da organizujem sličan dogadjaj na Bijelasici, sada kada se već radi na uspostavljanju infrastrukture, kako bi dodatno, opet, poslije 5 godina promovisali našu stranu ove prelijepe planine koja će po mom uvjerenjuBijelo Polje pozicionirati u sami vrh sveukupne crnogorske turističke ponude.”, kazao je Đukić istučući jučerašnji događaj kao nešto najbolje što je ta organizacija uradila u ovoj godini a kada je u pitanju promocija turističkih potencijala grada.

 Cilj je promocija bjelopoljske strane Bijelasice.

“Promocija našeg prirodnog dragulja, naše ljepotice. Sa druge strane danas smo zajedno,snow boarder Enes Zoronjić, predstavnik ski kluba Jedinstvo Suad Sutko Gušmirović, turistički vodič Dimitrije Dulović  i ja na simboličan način otvorili ski sezonu za 2020. godinu na bjelopoljskoj strani Bjelasice.  Koristim priliku da se zahvalim svim članovima off road tima Bijelo Polje koji su nas svojim specijalizovanim terenskim vozilima prevezli s obzirom da je put do vrha planine probijen i proširen međutim zbog sniježnog pokrivača nije prohodan za putnička vozila. Posebnu zahvalnost dugujemo Eminu Hodžiću, Nedović Draganu, Radović Mašanu, Konatar Sretu, Mušović Safetu, Miljanu Obradoviću, Drašku Vukoviću, Luki Božovići, Nedović Bogdanu koji su odvojili svoje vrijeme i prevezli nas skoro do samog vrha planine, mjesta gdje se završava ski lift. Zahvaljujući njohovom nesebičnom doprinosu  danas smo došli skoro do  vrha Bjelasice  da uživamo u lijepom vremenu i da uživamo u ovoj prirodi koja nam je bogom dana.Vidjeli sve ovo što je izrašeno i iskoristili priliku da nekoliko nas koji volimo

prirodu i volimo skijanje po prvi put se spustimo niz buduće staze  našeg planinskog centra koji će vjerujem biti veoma posjećen i pozicionirati Bijelo Polje kao novu top turističku destinaciju”.-  kazao je Đukić dodajući da bjelopoljska strana Bjelasice jeste veliki turistički potencijalkako u zimskom tako i u ljetnjem periodu.

To je bio i razlog, kako je kazao Đukić, da poziv za

jučerašnji obilazak upute i Admiru Zekiću direktoru turističke agencije TripTravel koja je specijalizovana za  organizaciju turističkih tura iz zemalja Bliskog istoka u Crnoj Gori. Đukić vjeruje da će Zekić svojim turističkim aranžmanima  dovesti nove klijente u bjelopoljski kraj.

Direktor turističke agencije TripTravel kazao da situacija na terenu pokazuje da da će  ski centar Cmiljača – Bjelasica sa svim svojim kapacitetima koje ima definitivno biti pokretač kako zimskog tako i ljetnjeg turizma.

“Ko jednom dođe, pogleda i uživa u ovim ljepotama sigurno će se vratiti ponovo kako ljeti tako izimi. Naša agencija Trip travel koja je specijlizovana za  incoming, dovođenje turista sa Bliskog istoka sa ovim što smo vidjeli ovdje definitivno ima jednu novu destinaciju da uvrsti u svoj program. Pored Žabljaka i Nacionalnog parka Prokletije to je definitivno Bjelasica,  jedna od budućih nezaobilaznih destinacija  kad je u pitanju Trip travel i naši gosti”, kazao je Zekić.

Prema njegovim riječima, Bijelo Polje na tromeđi tri nacionalna parka može očekivati blistavu budućnost kada je turizam u pitanju.

 “Bjelasica će nesumnjivo doprinijeti da Bijelo Polje zauzme svoje mjesto kao regionalni turistički grad  na sjeveru Crne Gore. Definitivno uz Cmiljaču, Đjalovića klisuru, kako rekosmo grad u centru tri nacionalna parka,  će obogati turističku ponudu i imaćemo priliku da goste u Bijelom Polju zadržimo i do 5 noćenja sa potpuno ispunjenim boravkom”, kazao je Zekić.