U CILJU RAZVOJA SVIJESTI O JEDNAKIM PRAVIMA NVO MMNE ĆE PODRŽATI AKTIVNOSTI KOALICIJE „RAVNOPRAVNO“

U CILJU RAZVOJA SVIJESTI O JEDNAKIM PRAVIMA NVO MMNE ĆE PODRŽATI AKTIVNOSTI KOALICIJE „RAVNOPRAVNO“

U Podgorici 21.03.2022. održan je sastanak pod nazivom „Ravnopravno“, na kome se govorilo o formiranju i funkcionisanju koalicije na lokalnom nivou za prava LGBTIQ+ osoba. Na sastanku su bili prisutni Miloš Kljajević rukovodilac odjeljenja za ljudska i manjinska prava, predstavnik Kvir Montenegro asocijacije za LGBTIQ+, kao i Seida Džafić menadžerka za komunikaciju NVO Multimedijal Montenegro.

mmne-lgbtiq

Cilj je unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u svim djelovima Crne Gore, kao i decentralizacija LGBTI pokreta u Crnoj Gori koji se aktivno bori za zaštitu svojih ljudskih prava u svim djelovima Crne Gore kroz umrežavanje i izgradnju partnerstava između civilnog društva, lokalnih samouprava i LGBTI zajednice iz više opština. Jedna od aktivnosti ovog projekta je i uspostavljanje koalicija za promociju ljudskih prava LGBTI osoba na lokalnom nivou u opštinama na teritoriji Crne Gore.

Oformljene koalicije na lokalnom nivou djelovaće unutar nacionalne koalicije za promociju ljudskih prava LGBTIQ osoba. Ova aktivnost podrazumijeva priključivanje organizacija civilnog društva koje imaju sjedište van Podgorice i njihovo formiranje na lokalnom nivou. Dio lokalnih koalicija biće i lokalne samouprave.

U CILJU RAZVOJA SVIJESTI O JEDNAKIM PRAVIMA NVO MMNE ĆE PODRŽATI AKTIVNOSTI KOALICIJE „RAVNOPRAVNO“

NVO MMNE je već izrazila svoj pozitivan stav i svakako će podržati određene aktivnosti kroz promociju u svojim projektima, kao i da će organizovati filmsko veče kako bi doprinijeli podizanju svijesti građana u odnosu prema LGBTIQ+ populaciji. Filmsko veče će organizovati u prostorijama NVO MMNE gdje će svi zainteresovani moći da prisustvuju, istakla je Seida Dzafić kao predstavnik ove organizacije.

Ova koalicija je formirana sa ciljem  zajedničkog rada i zalaganja različitih društvenih aktera za punu pravnu i društvenu jednakost LGBTQ+ u svim oblastima, a Dzafić je dodala da je ovo još jedan korak naprijed ka razvoju svijesti o jednakim ljudskim pravima!