Učesnici projekta „NEET need us“ posjetili dvije renomirane lokalne kompanije u Bijelom Polju

Učesnici projekta „NEET need us“ posjetili dvije renomirane lokalne kompanije u Bijelom Polju

Mladi su zajedno sa realizatorima projekta posjetili kompaniju Merkator i Euroles. Tokom posjete imali su priliku se upoznaju sa procesima rada ovih kompanija, ali i sa finalnim proizvodima, kao i da se informišu o cjelokupnom radu preduzeća.

„Obišli smo dvije jako ozbiljne firme u našem gradu Merkator i Euroles, upoznali smo se sa procesom rada u njihovoj proizvodnji i finalnim proizvodim, takođe smo se upoznali sa tokom rada. Bilo je jako zanimljivo, sebe sam vidjela u nekim poslovima u firmi Merkator. Ovim putem želim da se zahvalim predstavnicima ovog projekta koji su nam omogućili da dođemo i upoznamo se sa poslovima koje nude ove firme“, kazala je Adelisa Beganović, učesnica projekta.

Posebnu zahvalnost mladi su pokazali zbog poziva za zaposlenje od strane vlasnika ovih firmi i ponuda za razne obuke koje pružaju.

Cilj projekta je edukacija i osnaživanje mladih iz NEET populacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi impomogli da pronađu posao i pokrenu sopstveni biznis.

Projekat “WB&T for #EmploYouth” implementiraju:

@nvo_prima

@fondacijadivac

@youth_alliance_krusevo

@cakutogtoplulugu

@partnersalbania

Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru mreže Youth Hub for Western Balcan and Turkey, a konfinansira Ministarstvo javne uprave u Crnoj Gori.