UČESNICI PROJEKTA PREDSTAVILI SVOJE IDEJE OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA!

UČESNICI PROJEKTA PREDSTAVILI SVOJE IDEJE OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA!

U sklopu projekta ,,Osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa”, 28.10.2022. u prostorijama Hotela Franci je održan mini sajam. Polaznici projekta i obuke predstavili svoje biznis ideje osnovcima i srednjoškolcima.

U sklopu projekta, 5 mladih sa teritorije Opštine Bijelo Polje i Berana prošli su obuku za grafički dizajn, preduzetništvo, web dizajn i fotografiju. Stečeno znanje je bilo preduslov da u okviru projekta osmisle svoje biznis ideje, naprave grafička rješenja za prezentaciju svojih usluga, kvalitetne fotografije i sve to predstave putem sajtova koje su takođe sami uredili. NVO MMNE im je pomogla na način što im je obezbijedila opremu u vrijednosti od 5000 eura, gdje je svako od njih dobio fotoaparat marke CANON, kao i HP lap top.

UČESNICI PROJEKTA PREDSTAVILI SVOJE IDEJE OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA!

Na pomenutom sajmu predstavili su se sa sljedećim idejama:

1. Sejma Babajić iz Berana koja godinama unazad sa porodicom uspješno vodi biznis. U pitanju je Cvjećara Kamelija. ,,Prepoznala sam da upravo to ovaj projekat nudi i u proteklih 5 mjeseci kroz niz edukacija sam stekla znanje iz oblasti fotografije, grafičkog dizajna, web dizajna i preduzetništva. Nastojaću da stečeno znanje implementiram u svim sferama poslovanja“, istakla je Sejma. Cjećara je bogata sa raznom ponudom, i raznim vrstama usluga što možete ispratiti na sajtu: cvjecarakamelija.me.

2. Mladi dvojac iz Berana Stefan Radojević i Danilo Dašić, su svoje znanje pretočili u sajt QSP (pegla.me) koji nudi usluge fotografije, izrade i uređivanja web sajtova i izrade grafičkih rješenja. ,,Cilj QSP sajta jeste da ostvari klijentima ideju koja je predstavljena i da im pruži utisak zadovoljstva“, istakli su Radojević i Dašić.

UČESNICI PROJEKTA PREDSTAVILI SVOJE IDEJE OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA!

3. Bjelopoljka Leontina Marković je kroz projekat željela da upotpuni svoje znanje iz oblasti fotografije. Njen biznis se fokusira na izradu kreativnih stikera (nalepnica). ,,Da bismo ovaj svijet učinili što ljepšim dodaćemo mu malo boje, a kako drugačije nego kroz kreativnost”, kazala je Marković.

Njenu ponudu možete pogledati na sajtu lalelu.me.

4. Emina Spahić je ljubav prema fotografiji imala oduvijek. Ovaj projekat je bio idelana prilika da usavrši svoje znanje i pokrene biznis. ,, Naša foto radnja pomoći će Vam da posebne trenutke sačuvate, i da ih pamtite zauvijek. Fotografije uspomena nas mogu razveseliti i dirnuti, kao i same uspomene koje čuvamo od zaborava. Neki događaju u našem životu zaslužuju posebnu pažnju“, dodala je Spahić. Emina je svoju ponudu predstavila preko sajta eminaart.me.

Svi učesnici su se potrudili da prisutnima na najbolji način predstave zamisli. Podijelili su promotivni materijal koji je u tu svrhu pripremljen i napravili prve korake ka razvoju svojih preduzetničkih ideja.