UČESNICIMA PROJEKTA ,,OSNAŽIVANJE MLADIH ZA POKRETANJE SOPSTVENOG BIZNISA URUČENA VRIJEDNA OPREMA!

Projekat ,,Osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa“, je namijenjen jačanju kapaciteta mladih, podsticanju samozapošljavanja i uspostavljanju boljih preduslova za samozapošljavanje. Glavni aspekt ovog projekta je bio da se mladima sa sjevera (Bijelo Polje, Berane, Mojkovac), pruži podrška da svoju ideju razviju u uspješan biznis.


,,Ovaj projekat je zaista bio idealna prilika za sve mlade koji su željeli da usavrše svoje znanje ali i da nauče nešto novo. Projekat je obuhvatao oblasti iz grafičkog dizjana, web dizajna, preduzetništva i obuku fotografije. Obuka je trajala skoro 4 mjeseca i polazinici su minimum dva puta sedmično dolazili na predavanje. Moram naglasiti da je na samom početku bilo dosta prijavljenih, ali samo oni najuporniji i najodgovorniji su uspjeli da završe obuku do kraja i zato je danas ovdje sa nama pet ljudi, Sejma Babajić, Danilo Dašić i Stefan Radojević iz Berana kao i Leontina Marković i Emina Spahić iz Bijelog Polja. Svi od navedenih dobili su opremu u vidu HP lap top-ova i Canon fotoaparata koja je vrijedna skoro 5000 eura“, istakao je Željko Đukić koordinator na projektu.

UČESNICIMA PROJEKTA ,,OSNAŽIVANJE MLADIH ZA POKRETANJE SOPSTVENOG BIZNISA URUČENA VRIJEDNA OPREMA!


U sklopu časova koji su bili predviđeni, svaki od polaznika je dobio priliku da se promoviše preko društvenih mreža, svako od njih je izradio svoj web sajt, biznis plan, i već otpočeo sa realizovanjem zamišljenih ideja.


,,Zaista nije bilo lako ispoštovati svaki čas i ispuniti sve zadatke koji su bili predviđeni, ali danas ovdje imamo 5 mladih ljudi koji su sve to izdržali i svojim trudom i zalaganjem uspješno prošli sve izazove. Kroz projekat smo se zaista divno družili i komunicirali, atmosfera je bila prijatna i vjerujem da osim što je obuka bila korisna, ujedno je bila i zabavna. NVO MMNE je kroz ovaj projekat osim uvjerenja obezbijedila i kvalitetnu opremu u vidu lap topova i fotoaparata koji će im sigurno pomoći u daljem radu i da će svako od njih uspjeti u svojoj zamisli“, dodala je Anesa Ličina asistent na projektu.


Projekat je finansiran od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta a realizovan je od strane NVO MMNE.